Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar opri răspândirea bolii. Avertismentul dur al șefului companiei: ,,E ceva ce trebuie analizat”

Publicat: 05 12. 2020, 16:06
Actualizat: 05 12. 2020, 16:11
A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 80.000 de doze, ajunge luni în țară / Sursa foto: Pixabay

Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar preveni răspândirea virusului SARS-COV-2, potrivit directorului executiv al companiei farmaceutice. Mesajul îngrijorător vine în contextul în care întreaga lume aşteaptă autorizarea vaccinurilor contra noului coronavirus pentru a limita efectele pandemiei.

Directorul executiv al Pfizer a declarat că nu este „o certitudine” că vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania farmaceutică va preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Albert Bourla a făcut această dezvăluire, după ce a fost întrebat dacă vaccinul anti-COVID va opri răspândirea bolii.

Vaccinul anti-COVID al Pfizer nu ar opri infectările cu virusul SARS-COV-2

„Cred că este un element care trebuie analizat. Nu avem acum certitudini despre acest lucru”, a declarat Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, informează Daily Mail.

Aceste afirmaţii au fost făcute înainte de momentul în care compania farmaceutică a anunţat că va putea furniza 50 de milioane de doze de vaccin anti-COVID până la finalul anului 2020, de două ori mai puţine decât promisese iniţial.

În plus, Marea Britanie a anunțat, miercuri dimineață, că a aprobat administrarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech și că inocularea va începe săptămâna viitoare.

,,Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale de a aproba vaccinul Pfizer / BioNTech pentru Covid-19”, a anunțat executivul britanic.

,,Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit, săptămâna viitoare”, a precizat guvernul, confirmând faptul că vaccinarea anti-COVID va începe săptămâna viitoare.

Directorul executiv al Pfizer, despre vaccinul anti-COVID: ,,E ceva ce trebuie analizat”

Vaccinul împotriva virusului are o eficienţă de 95% în prevenirea bolii, a trecut testele de siguranță și va fi gata de înregistrare „în câteva zile”, potrivit companiei americane Pfizer.

Conform sursei citate, Pfizer nu a colectat informaţii pentru a demonstra dacă voluntarii care au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus au transmis sau nu virusul SARS-COV-2. În aceste condiţii, este posibil ca boala infecţioasă, care este considerată extrem de contagioasă, să se râspândească în continuare, în pofida vaccinării.

Dezvăluirile dezamăgitoare vin în contextul în care Statele Unite au înregistrat un nou record privind infectările cu COVID-19.

Joi, nu mai puţin de 2.897 de americani au murit din cauza noului coronavirus. De asemenea, au fost raportate 217.664 de noi cazuri de infectări cu COVID-19, iar 100.667 patienţi au fost infectaţi din cauza virusului.