Vaccinul împotriva rujeolei ar putea să ne ferească de virusul SARS-CoV-2 (studiu)

Publicat: 21 11. 2020, 19:15
Actualizat: 21 11. 2020, 19:21
Când ar putea să înceapă vaccinarea anti-Covid-19 pentru ţările UE (FOTO: Pixabay.com)

Un studiu American arată că vaccinul împotriva rujeolei (MMR) ar putea să ne ferească de virusul SARS-CoV-2.

Studiul a fost făcut cu 80 de persoane împărţite în două grupuri. Un grup din SUA cu anticorpi MMR din vaccinul pe care l-au făcut în trecut cu MMR 2 şi alte 30 de persoane fără vaccin MMR2, dar cu anticorpi de la boli precum rujeola, rubeola sau oreion.

Oamenii de ştiinţă arată că nivelurile de anticorpi sunt invers corelate cu severitatea la pacienţii cu COVID-19, informeează Mediafax.

La prima vedere vaccinul este indicat pentru persoanele de peste 40 de ani şi sunt necesare două doze la distanţă de cel puţin 28 de zile.

Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață” (EXCLUSIV)

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Timișoara de colectivul profesorului Virgil Păunescu se află în faza de testare pe animale, pe loturi de șobolani, fază care va dura câteva săptămâni. Un lucru important în campania de vaccinare este campania de informare – atrage atenția profesorul Păunescu: „Nu este sarcina armatei să explice populației de ce vaccinarea este importantă. Populatia trebuie informată cu privire la beneficiile vaccinării de medici si lideri de opinie”, spune profesorul Virgil Păunescu pentru GÂNDUL.RO.

”Imunitate, probabil pe viață”

Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și șeful catedrei de imunologie a UMS ”Victor Babeș” Timișoara, Virgil Păunescu, explică că vaccinul dezvoltat de colectivul de la Timișoara, care ar urma să fie administrat sub forma unui spray nazal, este inovator pentru că nu se bazează pe anticorpi precum toate celelalte vaccinuri anti-COVID care vor veni, ci pe bază de limfocite T citotoxice.

Studiile făcute pe Sars-Cov-1, care a fost mult mai agresiv, arată la pacienții care au supraviețuit că imunitatea cu anticorpi durează un an de zile, în schimb, imunitatea prin celulele T este prezentă și acum la 17 ani, și probabil va dura toată viața. Vaccinul nostru chiar dacă merge mai încet deoarece are o tehnologie mai nouă este varianta cea mai bună”, explică profesorul Virgil Păunescu.