Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață” (EXCLUSIV)

Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață” (EXCLUSIV)
Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață” (EXCLUSIV)” Foto: Mediafax/FOTO
Publicat: 21/11/2020, 15:40

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Timișoara de colectivul profesorului Virgil Păunescu se află în faza de testare pe animale, pe loturi de șobolani, fază care va dura câteva săptămâni. Un lucru important în campania de vaccinare este campania de informare – atrage atenția profesorul Păunescu: „Nu este sarcina armatei să explice populației de ce vaccinarea este importantă. Populatia trebuie informată cu privire la beneficiile vaccinării de medici si lideri de opinie”, spune profesorul Virgil Păunescu pentru GÂNDUL.RO.

”Imunitate probabil pe viață”

Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și șeful catedrei de imunologie a UMS ”Victor Babeș” Timișoara, Virgil Păunescu, explică că vaccinul dezvoltat de colectivul de la Timișoara, care ar urma să fie administrat sub forma unui spray nazal, este inovator pentru că nu se bazează pe anticorpi precum toate celelalte vaccinuri anti-COVID care vor veni, ci pe bază de limfocite T citotoxice.

Studiile făcute pe Sars-Cov-1, care a fost mult mai agresiv, arată la pacienții care au supraviețuit că imunitatea cu anticorpi durează un an de zile, în schimb, imunitatea prin celulele T este prezentă și acum la 17 ani, și probabil va dura toată viața. Vaccinul nostru chiar dacă merge mai încet deoarece are o tehnologie mai nouă este varianta cea mai bună ”, explică profesorul Virgil Păunescu.

Virusul a devenit mai infecțios

Profesorul Virgil Păunescu spune că virusul SARS-COV-2 a devenit mai infecțios, însă mai puțin agresiv, decât în primul val.

„Numărul mare de complicați rezultă din faptul că există un număr mare de îmbolnăviri datorită creșterii infecțiozității. Dar altfel, din punct de vedere statistic, este mai puțin agresiv decât a fost în varianta originală. Din informațiile de până acum referitor la mutații nu există vreo suspiciune că ar pune în pericol vreun vaccin. Este important ca populația să fie vaccinată cât mai rapid și epidemia stinsă, deoarece cu cât virusul se înmulțește mai mult, cu atât șansa ca el să producă mutații este mai mare”, explică profesorul Păunescu.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a declarat că vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus ţine de securitatea naţională, motiv pentru care a convocat, luni, o şedinţă cu premierul, ministrul Apărării şi ministrul Sănătăţii pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

„În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și ca atare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta am convocat o ședință pentru luni, ședință la care vor participa premierul, ministrul Sănătății, ministrul Apărării și vom trata subiectul ca pe unul care ține de securitatea națională”, a spus Klaus Iohannis.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer