Lewis Hamilton, vegan convins, i-a impus dieta și cățelului lui, Roscoe. #vegandog este și Golden Retrieverul lui Andrei Roșu

Publicat: 20 08. 2021, 10:51

Lewis Hamilton, de șapte ori campion de Formula 1, crede că dieta vegană este una dintre cheile succesului lui și o impune și celor mai apropiați, inclusiv patrupedului casei, Roscoe. Simpaticul bulldog mânâncă de doi ani numai hrană vegetală, pe care o promovează și pe contrul de instagram, unde „e declară” fericit cu această dietă. Produse vegane mânâncă și Hoka, Golden Retrieverul ultramaratonistului român Andrei Roșu, care spune că e perfect sănătos. Chiar dacă stăpânii cred în alegerile lor, nu toți veterinarii susțin acest regilm alimentar.

„Îmi place să fiu vegan”, „scrie” Roscoe, buldogul campionului Lewis Hamilton, pe propriul cont de Instagram, cu peste 375.000 de urmăritori. Spune că preferatele sale sunt pepenele și ananasul și că se simte mai bine c niciodată.

Postarea recentă a lui Roscoe este doar una dintre cele prin care stăpânul lui, care merge peste tot cu el, promovează dieta vegană, pe care o are de aproape doi ani, scriu jurnaliștii de la Observator.

Lewis Hamilton a renunțat la produse de origine animală din 2017 și susține că acest tip de mâncare este adecvat și pentru Roscoe.

Hoka este #vegandog

Un cățel vegan are și campionul român Andrei Roșu, Hoka, despre care spune că este perrfect sănătos cu dieta lui – morcovi, broccoli, conopidă, orez și semințe – în loc de produse pe bază de carne/proteină animală.

„Hoka, mezinul familiei noastre, implineste azi 3 ani. Am pus cateva fotografii, din prezent pana in 2018, cand avea aproape 3 luni si l-am luat de la canisa. Are 32 de kg, este perfect sanatos, nutritie exclusiv vegana de la 3 luni, parcurge zilnic minim 10 km (maximul atins la un antrenament montan a fost 30 km) si… s-a integrat perfect in familie ? #vegandog”, scria Andrei Roșu, în 14 noiembrie anul trecut, pe contul de Facebook.

Adepţii alimentaţiei bazate pe fructe şi legume invocă nu numai argumente de sănătate, dar şi că ajută la reducerea amprentei de carbon, respectiv reducereea poluării planetei. Pe de altă parte, unii veterinari cred că mâncarea fără carne poate duce la un deficit de vitamine și proiteine vitale pentru buna dezvoltare a patrupezilor.