Lewis Hamilton, infectat cu Covid-19. Campionul mondial F1 va rata un Grand Prix

Lewis Hamilton, infectat cu Covid-19. Campionul mondial F1 va rata un Grand Prix
Publicat: 01/12/2020, 10:02

Lewis Hamilton va rata Grand Prix-ul din Sakhir (Bahrain), după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Câștigătorul a șapte titluri de campion mondial la Formula Unu a fost testat pozitiv marți dimineața, informează uk.news.yahoo.com.

„FIA, Formula Unu și Echipa Mercedes confirmă astăzi că, în timpul testării obligatorii PRC pentru Sakhir Grand Prix, Lewis Hamilton a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

În concordanță cu protocoalele Covid-19, acesta se va autoizola. Toți contacții săi vor fi testați. Procedurile FIA și Formula Unu nu vor avea impact major asupra evenimentului din acest weekend”, anunță FIA.

Hamilton, în vârstă de 35 de ani, a avut „simptome ușoare”, după Grand Prix-ul de duminică, din Bahrain, când a obținut a 11-a victorie din acest sezon.

„Lewis a fost testat de trei ori săptămâna trecută și rezultatele au fost negative”, informează echipa Formula Unu.

„Luni dimineață, Lewis s-a trezit cu simptome ușoare și a fost informat că unul din contacții săi, de la venirea din Bahrain, a fost testat pozitiv pentru Covid. Lewis și-a făcut testul și a ieșit pozitiv. Acest diagnostic a fost confirmat și la retestare”.

Echipa Mercedes a mai menționat: „Lewis se autoizolează, potrivit protocoalelor Covid-19 și a celor din Bahrain.

Dincolo de simptomele ușoare, se simte bine și întreaga echipă îi transmite cele mai călduroase urări de însănătoșire”.

Hamilton, care a obținut al șaptelea titlu de campion mondial în Turcia, luna trecută, este al treilea pilot F1 care se îmbolnăvește de Covid.

Sergio Perez a ratat două Grand Prix-uri în august, în timp ce colegul său de la Racing Point, Lance Stroll, a fost, de asemenea, diagnosticat pozitiv, după Grand Prix-ul Eifel din octombrie, desfășurat în Germania.

Moment inedit la Soci Grand Prix. Lewis Hamilton l-a stropit cu șampanie pe Vladimir Putin

Lewis Hamilton, pilotul de Formula Unu, a sărbătorit victoria din 2015 din cadrul Soci Grand Prix cu multă șampanie, una dintre „victimele” sale fiind chiar președintele rus Vladimir Putin, care a venit pe podium pentru a înmâna trofeele.

După ce a fost încoronat „rege” al Grand Prix-ului de la Soci, pilotul echipei Mercedes a sărbătorit în stilul său extravagant, cu multă șampanie.

Vladimir Putin a ascultat în liniște imnul național, apoi i-a înmânat lui Hamilton prețiosul trofeu, scrie Daily Mail.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult