Moneda veche din sertar care valorează 25.000 de euro. Vezi dacă o ai pe acasă!

Publicat: 11 12. 2023, 09:15

Românii care dețin această monedă în casă ar putea deveni milionari peste noapte. Bănuțul aparent banal se vinde cu 25.000 de euro pe internet.

Românii care au o anumită monedă veche în sertar se pot considera norocoși. Aceasta se vinde cu bani grei pe internet.

Chiar dacă mulți dintre noi avem acasă bancnote și monede vechi, nu toate valorează ceva, dar unele pot fi extrem de profitabile.

Moneda de 20 de lei cu Ștefan cel Mare, din 1992, costă 25.000 de euro

Discutăm despre o monedă de 20 de lei cu Ștefan cel Mare, din anul 1992, care se vinde pe internet cu 25.000 de euro.

Colecționarii de pretutindeni caută asemenea monede rare, fiind gata să ofere sume exorbitante.

Sursa foto: OLX

Polul lui Carol I valorează 100.000 de euro!

Pe de altă parte, Polul lui Carol I se vinde cu 100.000 de euro în mediul online.

Potrivit Academiei Române, moneda din aur din 1868 a reprezentat prima monedă monetară a țării noastre, fiind bătută în doar 200 de exemplare.

„Apariția sa într-o perioadă în care statutul politic de subordonare față de Imperiul Otoman nu permitea baterea unei monede de aur a constituit o surpriză și în același timp un gest abil și temerar al Regelui Carol I de afirmare a politicii sale, orientată către obținerea independenței țării.

Moneda este una dintre cele mai mari rarități din numismatica românească, ea fiind bătută doar în câteva sute de exemplare (cifra cel mai des întâlnită fiind aceea de 200 exemplare). (…)

Mai mult decât atât, raritatea sa este excepțională, un număr foarte mic de exemplare aflându-se în colecția Băncii Naționale a României, în muzeul acesteia, a Bibliotecii Academiei Române prin Cabinetul său numismatic, respectiv în colecția Muzeului Național de Istorie a României, totalul neatingând zece exemplare.

Ca urmare, valoarea de piață a acestei remarcabile piese este de circa 100.000 euro”, explică dr. Emanuel Petac, șeful Cabinetului de Numismatică al Bibliotecii Academiei Române.

Sursa foto main: Pixabay (caracter ilustrativ)