Orașul din România în care apa-minune a vindecat mii de oameni

Publicat: 18 12. 2023, 13:08
Orașul din România în care apa-minune a vindecat mii de oameni

Orașul din România în care apa-minune a vindecat mii de oameni. Se află aproape de Sighetu Marmației și a devenit o adevărată oază turistică în ultimul timp.

România are numeroase izvoare termale și minerale, iar acest oraș este vestit pentru apele sale miraculoase.

Orașul din România în care apa-minune a vindecat mii de oameni

Există un oraș în România în care apa miraculoasă a vindecat mii de oameni. Băile Termale de la Ocna Șugatag sunt preferatele celor suferinzi. Mii de turiști vin aici pentru tratamentele în cinci bazine cu apă sărată, cu apă încălzită la 37 de grade Celsius, scrie fanatik.ro.

Oamenii se vindecă de probleme medicale diverse: reumatism, pareze, afecțiuni de ordin ginecologic. Ocna Șugatag din județul Maramureș a fost faimos pentru exploatarea sării, iar, după anul 1800, orașul a devenit cunoscut și pentru proprietățile miraculoase ale apelor de aici.

Ocna Șugatag atrage în fiecare an mii de turiști din toată țara

De patru decenii, baza de tratament funcționează la capacitatea maximă și atrage mii de turiști din România și nu numai. Izvoarele de la Șugatag pot trata o gamă variată de afecțiuni, precum ginecologice sau neurologice. Stațiunea balneară Ocna Șugatag era extrem de populară încă din vremea comuniștilor.

Ce conțin, de fapt, izvoarele termale de la Ocna Șugatag

Izvoarele termale din Ocna Șugatag au un conținut ridicat de sare, ajungând la 119 g/l. Apa sărată este extradă dintr-o mină adâncă de 200 de metri, pompată și transportată în stațiune prin conducte. Temperatura apei ajunge la 37 de grade Celsius. Orașul Ocna Șugatag se află la 20 km de Sighetu Marmației, într-o depresiune intramontană, iar, an de an, cei mai mulți turiști vin pentru a trata afecțiuni reumatice sau diverse afecțiuni ale pielii. Băile termale nu sunt însă recomandate gravidelor sau celor cu probleme de inimă.

„Am gândit aici un traseu pe cinci zile, pentru că atât ţine o excursie. Epicentrul este la Ocna Şugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Dacă e iarnă, mergem la Cavnic la schi. Seara ne întoarcem la piscină, ne refacem, iar a doua zi se poate merge din nou la Cavnic sau într-o altă direcţie. Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”, a declarat Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag, potrivit Adevărul.

Sursa foto: Google Maps