Preotul care a purtat combinezonul de protecţie la o slujbă de înmormântare, ironizat: „Se duce pe lună?“ 

Publicat: 30 07. 2020, 18:04
Actualizat: 06 04. 2021, 18:05
Preotul care a purtat combinezonul de protecţie la o slujbă de înmormântare, ironizat: „Se duce pe lună?“  / Sursă Foto: Facebook/ Simona Neagu

Un preot care a oficiat slujba de înmormântare pentru un bărbat decedat la Caracal, a fost ținta ironiilor de pe internet, după ce a fost filmat purtând un combinezon de protecție în timpul slujbei.

Preotul avea combinezonul de la un prieten

Preotul a fost ținta ironiilor internauților. „Noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor…“, constată deznădăjduit preotul.

„De pe ce planetă a venit acest astronaut?”, ori „Se duce pe Lună???”, scriu doi dintre internauți la postare.

Slujba la care preotul a purtat combinezonul de protecție s-a desfășurat într-un cimitir din localitatea olteană Teslui.

Numele preotului este Alexandru Militaru, iar combinezonul pe care l-a purtat i-a fost procurat de un prieten.

„Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care cred în aşa ceva (n.r. -în existenţa SARS CoV-2), există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care … Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat”, a spus preotul, pentru 10News Media.

Preotul spune că nu a încălcat niciun canon bisericesc

Potrivit preotului, faptul că a purtat combinezonul nu contravine niciunui canon bisericesc, acesta argumentând că „trebuie să ne adaptăm la condiţiile în care trăim.”

„N-am încălcat niciun canon bisericesc. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile în care trăim. Mie familia mi-a transmis că e mort de aşa ceva, eu n-am niciun document oficial, am luat toate măsurile de precauţie, mi-am făcut slujba exact cum trebuie şi cum scrie la carte. Totul se face pe marginea gropii. E o slujbă mai scurtă, eu am făcut-o în integralitate, pentru că mi-a permis timpul. Am făcut, aşa, o mică pregătire cu participanţii la înmormântare, înainte, au stat şi la 4-5 metri în cimitir, i-am rugat să poarte mască, chiar dacă eram în aer liber, în spaţiu deschis. Am avut acolo persoane care au înţeles”, a mai declarat preotul.

„Nu de fiecare dată, însă, i se întâmplă la fel, pentru că a întâmpinat cu alte ocazii, tot în pandemie, şi rezistenţa rudelor. „Am avut acum vreo trei săptămâni o înmormântare cu vreo 100 de persoane, i-am rugat să păstreze distanţa şi măcar unul să fi pus un pas în faţă. Am trimis pe cineva să-mi aducă maşina, m-am urcat în maşină şi am mers în spaţiu închis eu, nu sunt eu organ competent să menţină ordinea. Dacă nu sunt înţelegători oamenii, am procedat în felul ăla. N-am făcut chiar cum a făcut Pilat când s-a spălat pe mâini, mi-am făcut datoria şi le-am atras atenţia că această boală se răspândeşte prin strănut, prin… E invizibil. Nu vedem, nu vedem, dar… Dacă ştii că este un război invizibil, chiar aşa, te duci să tragă ăsta în tine?”, a mai afirmat preotul.