SANCȚIUNE. Preotul paroh al unei mănăstiri din Suceava, amendat după o slujbă oficiată cu ÎPS Teodosie. Oamenii erau înghesuiți și nu purtau măști

SANCȚIUNE. Preotul paroh al unei mănăstiri din Suceava, amendat după o slujbă oficiată cu ÎPS Teodosie. Oamenii erau înghesuiți și nu purtau măști
Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la mânăstirea “ Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini
Publicat: 11/07/2020, 12:22

Preotul paroh al mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini, județul Suceava, a fost amendat de polițiștii care au văzut, pe Facebook, liturghia oficiată alături de Arhiepiscopul Tomisului, care s-a desfășurat fără a se respecta regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, respectiv distanțarea socială și portul măștilor în interior.

Preotul paroh al mănăstirii din din Dorna-Arini, județul Suceava, care a oficiat o slujbă împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, slujbă la care au participat zeci de persoane fără măști și fără respectarea distanței fizice, a fost sancționat de polițiști.

Conform Poliția Suceava, prelatul a fost amendat cu 500 de lei, după ce polițiștii au urmărite imaginile video, transmise live, de la slujbă, postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

„Măsurile nu au fost organizate eficient”

„Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 8 spre 9 iulie, între orele 23.30 – 02.30. A participat un sobor de preoți din Constanța și ÎPS Teodosie și preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat circa 45-50 de enoriași. Deși sunt amplasate afișaje privind obligativitatea respectării distanțării sociale și portul măștii de protecție, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administrația lăcașului de cult. Pentru acest motiv, preotul paroh al așezământului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității”, au transmis, vineri seara, reprezentanții Poliției Suceava, citați de Mediafax.

Conform regulilor publicate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, „ Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe liturgice din timpul săptămânii, din duminici şi sărbători, se săvârşesc în interiorul bisericii, accesul realizându-se în așa fel încât între credincioși să fie o distanță de 2 m în orice direcție (4 mp pentru fiecare credincios). Dacă numărul credincioşilor este mai mare decât spațiul interior disponibil, ceilalți credincioşi vor asculta slujba stând în exteriorul bisericii, slujba fiind transmisă la difuzoare sau clericii vor săvârşi slujba în aer liber (în curtea bisericii).”

Potrivit polițiștilor, verificările continuă în acest caz.

În ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie, care a fost vizat de plângeri penale, după ce a fost surprins, în mai, că împărtășea mai mulți copii cu aceeași linguriță ,a scăpat de de acuzațiile de zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică și comunicare de informații false, după ce dosarul care îl viza pe el și alți clerici a fost clasat. „Hărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar”, a anunțat, vineri Arhiepiscopia Tomisului.

Manăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini, a fost ridicată de ÎPS Teodosie, originar din această localitate, iar ctitori sunt părinții actualului Arhiepiscop al Tomisului.

În cadrul mănăstirii funcționează o pensiune monahală cu spații de cazare pentru pelerini și mai multe ateliere, de veșminte preoțești, broderie, pictură de icoane, sculptură.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU