Rețetă de brioșe cu ciocolată. Un desert pentru întreaga familie și ușor de preparat
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Ffresh-baked-cupcakes-of-rice-flour-with-banana-and-2024-12-13-11-14-15-utc-1280x854.jpg)
Rețetă de brioșe cu ciocolată. Brioșele sunt prăjituri mici, pufoase, coapte în forme speciale, asemănătoare unor mini-checuri. Se pot face în variante dulci sau sărate și sunt ideale pentru mic dejun, gustări sau desert.
Brioșele dulci sunt de obicei preparate cu ingrediente precum făină, ouă, zahăr, lapte, unt sau ulei și pot conține ciocolată, fructe, nuci sau diverse arome. Brioșele sărate pot avea brânză, șuncă, legume sau ierburi aromatice.
Rețetă de brioșe cu ciocolată. Ingrediente
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 250 ml lapte
- 100 ml ulei
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolată (tocată sau fulgi de ciocolată)
- 1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pentru brioșe cu hârtii speciale.
- Bate ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devin spumoase.
- Adaugă laptele și uleiul, amestecând ușor.
- Încorporează făina, praful de copt și cacaoa, amestecând până la omogenizare.
- Adaugă ciocolata tocată și amestecă ușor cu o spatulă.
- Toarnă compoziția în forme, umplând fiecare pe trei sferturi.
- Coace brioșele timp de 20-25 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.
- Lasă-le la răcit și savurează-le cu lapte, cafea sau ceai!
citește și
Mucenicii au apărut deja în cofetării, atât cei tradiționali, cât și reinterpretați
Rețetă pentru BISCUIȚI șprițați de casă, cu untură. Secretul de care bunicile noastre țineau cont