Prima pagină » Diverse » Rețetă pentru BISCUIȚI șprițați de casă, cu untură. Secretul de care bunicile noastre țineau cont

Rețetă pentru BISCUIȚI șprițați de casă, cu untură. Secretul de care bunicile noastre țineau cont

Rețetă pentru BISCUIȚI șprițați de casă, cu untură. Secretul de care bunicile noastre țineau cont

Biscuiții șprițați cu untură au marcat copilăria multor români, fiind unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Aproape că nu este adult care să nu fi mâncat, cu ani în urmă, aceste fursecuri delicioase preparate de mamele și bunicile noastre.

Tu îți mai amintești gustul acestor biscuiți cu forma dată de mașinile de tocat carne?

Deosebit de fragezi și cu gust de vanilie, biscuiții șprițați au făcut deliciul copilăriei tuturor.

Rețetă pentru biscuiți șprițați cu untură

Oricine poate face biscuiți de casă. Trebuie doar să aibă pasiune pentru gătit și să respecte rețeta tradițională. Urmează instrucțiunile de mai jos și vei avea biscuiții cu gustul inconfundabil al copilăriei.

Ingrediente pentru biscuiți șprițați cu untură:

  • 200 gr. untură;
  • 200 gr. zahăr pudră;
  • 2 ouă;
  • 1 linguriță extract vanilie;
  • 600 gr făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 praf sare.

Mod de preparare

Înainte de toate, trebuie adusă untura la temperatura camerei, scrie bzi.ro.

Într-un bol, amestecă untura cu ouăle, extractul de vanilie, sarea, zahărul pudră, praful de copt și făina. Se frământă până când se obține un aluat nelipicios și ușor sfărâmicios, de o consistență mai puțin moale decât plastilina.

La mașina de tocat carnea se atașează forma pentru biscuiți, prin care se va da aluatul. Atenție, aluatul pentru biscuiți nu va fi lăsat să crească, acesta fiind un secret de care bunicile noastre țineau cont!

Biscuiții pot avea orice lungime doriți, iar după ce i-ai terminat pe toți îi așezi pe tava de copt. Se coc la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

După ce i-ai scos din cuptor, biscuiții șprițați se pudrează cu zahăr și sunt numai buni de servit.

CITEȘTE ȘI:

PREPARATUL inventat pentru marele Suleiman Magnificul care a fost adoptat rapid de români. De la Dunăre până la Carpați, toți îl cereau la hanuri

Rețetă de maioneză care nu îngrașă. Poate fi preparată în 20 de minute, acasă

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele