EXCLUSIV GÂNDUL LIVE | Anatol Burlăcioc, medic la Spitalul Județean Suceava , aflat în izolare: Este o mlaștină admnistrativă de oameni care nu știu să acționeze. Nici acum nu există o strategie

Publicat: 27 03. 2020, 13:32
Actualizat: 27 03. 2020, 19:23

This browser does not support the video element.

Anatol Burlăcioc, medic la Spitalul Județean Suceava, aflat în izolare ls domiciliu după ce mai mulți medici au fost infectaț cu noul coronavirus, a declarat la GÂNDUL LIVE că la Suceva este „o mlaștină de oameni care nu știu să acționeze”. 

„Foarte puțină lume se implică. Trebuie să fim solidari, să lucrăm împreună și să ne facem treaba (…)Trebuie să secăm mlaștina, așa cum a spus și un personaj politic. La Suceava este o mlaștină. La spital (n. r. Spitalul județean Suceava) este doar un apect al acestei mlaștini – mlaștina administrativă, mlaștină de oameni care nu știu să acționeze, care nu sunt învățați cu crize și care sunt în general foarte buni doar în timp de pace. (…) La Spitalul Județean Suceava nu este strategie nici acum, după vizita actualului ministru al Sănătății ”, a susținut acesta în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

„Vreau să mă întorc în prima linie, să îmi fac treaba, să ajut pacienți”, a susținut medicul.

„Măsurile de protecție din spital sunt aproximative, din câte am văzut eu. Doar anumite persoane au echipamentele necesare. Proabil s-au mai adus între timp, în săptămâna aceasta nu am fost la spital deoarece sunt în concediu medical. (…) Nu știu de ce s-a mers pe ideea de a transforma Spitalul Județean Suceava în spital COVID, se putea găsi o soluție mult mai fericită. Rămâne un județen fără asistență medicală. Spitalul din Rădăuți și alte spitale din județ nu pot pot face față nici logistic la un flux de pacienți. Sunt niște nereguli. Consiliul Județean este blocat. Domnul Gheorghe Flutur este la spital. Conducerea actuală a spitalului nu comunică cu personalul decât circumanțial și la inițiativa unor angajați ai spitalului care încă sunt pe baricade”, a mai susținut acesta.

„Nu se iau măsuri clare pentru redresarea asistenței medicale în județ decât circumstanțial și nu ni se spune clar ce să facem, cum să facem… Am înțeles că trei sferturi din medici suntem izolați la domiciliu. Nu știu unde o să ne întoarcem, la spitalul din Rădăuți, la Suceava… ”, a conchis Anatol Burlăcioc la GÂNDUL LIVE.

La nivel național, în România, peste 100 de cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus și alte zeci se află în izolare la domiciliu, în așteptarea efectuării testelor.