GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director executiv ANM: Temperaturile din această perioadă sunt peste media obișnuită / Cum va fi vremea de Crăciun | VIDEO

Publicat: 15 12. 2020, 16:49

This browser does not support the video element.

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vorbit marți la GÂNDUL LIVE despre evoluția vremii în următoarea perioadă.

Ea a explicat că temperaturile din aceste zile sunt peste media climatologică a lunii decembrie. Totodată, aceasta a mai spus că meteorologii nu se așteaptă ca în perioada următoare să apară cantități importante de precipitații.

„Vremea este mai caldă decât ar fi normal pentru jumătatea lunii decembrie, așteptăm și astăzi ca, mai ales în zonele de deal să se înregistreze temperaturi cu mult peste normal, temperaturi care pot ajunge și la 8-10 grade. Ca aspect, însă, o vreme destul de închisă în mare parte a țării, exceptând zonele deluroase și de munte, acolo este frumos, pe crestele cele mai înalte mai este încă strat de zăpadă și probabil că cel puțin pentru o săptămână de acum încolo vom conta pe acest strat care este deja depus pentru că nu așteptăm precipitații importante, vorbim eventual doar de ploi foarte slabe sau burniță din ceață și de ninsori slabe în zona montană înaltă mai spre sfârșitul acestei săptămâni”, a spus Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Vom avea sau nu zăpadă de Crăciun?

Directorul executiv al ANM a mai explicat, la GÂNDUL LIVE, că este puțin probabil ca de Crăciun să ningă în zonele mai joase.

Totodată, ea a mai explicat că temperaturile ar urma să scadă ușor săptămâna viitoare, cu toate că vor rămâne peste media climatologică.

„Pentru săptămâna viitoare vom avea o ușoară schimbare în aspectul vremii, vor mai scădea și temperaturile, dar nu foarte mult, este posibil să rămânem peste normă. Precipitațiile posibil să apară chiar în jurul Crăciunului sau poate după Crăciun și să mai adauge câțiva centimetri de strat tot în zona montană. E foarte puțin probabil ca până în jurul datei de 23-25 decembrie să apară ninsori importante în zonele joase. Altfel spus, ne îndreptăm spre un scenariu pe care îl cunoaștem deja, cu o iarnă în adevăratul sens al cuvântului care ar putea veni în ianuarie și februarie mai degrabă decât în următoarele două săptămâni. Dar niciodată nu trebuie să excludem posibilitatea unor evenimente de scurtă durată care să iasă din scenariul pe care vi l-am povestit”, a spus Florinela Georgescu.