GÂNDUL LIVE. Meteorolog: „Sâmbătă vor fi 31 de grade în sud-estul României”. Cum va fi vremea la mare, dar și în Capitală, în acest weekend

Publicat: 05 06. 2020, 14:37
Actualizat: 05 06. 2020, 16:10

This browser does not support the video element.

Meteorologul Mirela Polifronie a declarat, vineri, la Gândul LIVE, că sâmbătă vor fi 31 de grade în sud-estul țării, în timp ce în jumătatea de vest vremea va fi capricioasă în acest weekend.

„Pentru următoarele zile, mai avem și perioade cu instabilitate atmosferică, mai ales mâine, în special în regiunile vestice, sud-vestice, nordice, centrale. Duminică, ceva mai mult la nivel local, în special în regiunile intra-carpatice.

Luni și marți se menține acest tablou, instabilitate, în special în jumătatea de vest a țării”, a declarat la Gândul LIVE Mirela Polifronie, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Vor fi 25 de grade la mare

Potrivit sursei citate, vremea va fi bună pe litoral.

„Va fi o vreme mai bună pentru zona litoralului, unde ne așteptăm ca temperatura maximă  să fie până la 24-25 de grade Celsius, iar temperatura apei mării de 18-19 grade Celsius”, spune Mirela Polifronie.

Meteorologul a mai precizat la emisiunea moderată de Emma Zeicescu faptul că duminică va fi o vreme instabilă în Capitală.

Ploi de scurtă durată duminică în București

Și în zona Capitalei va fi vreme bună. Doar duminică ne așteptăm la ploi de scurtă durată, la descărcări electrice, poate chiar intensificări ale vântului, în special după-amiază și seara. Din punct de vedere termic, vreme caldă în toată țara. Sâmbătă vor fi temperaturi de până la 31 de grade în partea de sud-est a țări”, a mai precizat Mirela Polifronie la Gându LIVE.

Fenomenele extreme, tot mai dese

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit recent la Gândul LIVE despre fenomenele extreme din această perioadă și a precizat că au o intensitate foarte mare. În ceea ce privește vara care urmează, climatologul spune că ar putea fi una cu temperaturi foarte ridicate și este posibil să avem chiar și tornade.

Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în umră cu câteva decenii. Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale”, a declarat la Gândul LIVE Roxana Bojariu, climatolog.