GÂNDUL LIVE. Pot părinții să refuze întoarcerea copiilor la școală? Poziția Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți

Publicat: 27 04. 2020, 14:10
Actualizat: 27 04. 2020, 16:04

This browser does not support the video element.

Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Păriniți, a explicat, într-o intervenție la Gândul Live, care este atitudinea majorității membrilor organizației față de reluarea cursurilor.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Păriniți, Eugen Ilea, a detaliat poziția organizației față de reluarea cursurilor, în urma sondajului intern efectuat. Reacția vine după apariția în spațiul public a unui document intern al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, care include propuneri organizatorice pentru reînceperea școlii.

„Viziunea noastră e că dacă, dacă se hotărăște revenirea la școală, să se facă numai pentru clasele terminale, respectiv clasa a VIII-a și a XII-a, astfel încât să se poată asigura încehierea mediilor și toate celelalte chestiuni administrative, și în vederea desfășurării examenelor de Bacalaureat și Evaluare națională”, a explicat Eugen Ilea, la Gândul Live.

Întrebat dacă un părinte poate refuza să își trimită copilul la școală, Eugen Ilea a răspuns: „Ne-am gândit în primul rând la sănătatea copiilor noștri și, nu numai atât, a părinților și bunicilor celor care sunt acasă și vor interacționa cu cei care se întorc de la școală. De aceea, în proporție de 80% și-au manifestat dorința de a nu trimite copiii la școală”.

Procentul îi vizează pe părinții elevilor care nu sunt în clase terminale, părinți care ar vrea ca acest an să se încheie acest an, eventual să se meargă până la final cu „așa-zisa educație online” din prezent. „Nu putem vorbi efectiv de educație online în stadiul actual. Cu eventualele finanțări din partea ministerului și a dezvoltării infrastructurii educaționale, vom vorbi de educație online poate la anul sau peste mai mult timp. Așa cum se face zilele acestea, cred că e de ajuns pentru celalalte clase, resepctiv a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a”, a conchis Eugen Ilea.