Cristian Gog, câștigătorul de la ROMÂNII AU TALENT, primul interviu de după „moartea în direct”. EXCLUSIV

Publicat: 14 05. 2012, 12:37
Actualizat: 02 12. 2012, 17:26

„Nu am mai vrut să urc pe scenă în Finală. Oamenii de acasă trebuiau să vadă ceva, iar mie nu-mi ieșise numărul la ultima repetiție”, mărturisește Cristian Gog, câștigătorul sezonului 2 al show-ului Românii au talent. „Eram tensionat. Am reușit să mă adun, însă”, rememorează mentalistul, pentru Gândul, orele de dinaintea momentului care avea să aducă România în stare de șoc.

Vineri, 11 mai, cu o oră și șapte minute înainte de miezul nopții, bărbatul de 31 de ani, avea „să învingă moartea” preț de câteva secunde. Conectat la un aparat care măsoară impulsurile electrice ale inimii (EKG), el și-a redus pulsul la zero sub privirile a două cadre medicale și a 5 milioane de români care au urmărit show-ul de talente transmis de Pro TV.

Cristian Gog: Un singur om a mai încercat asta

A fost numărul lui, pe care un singur om l-a mai reușit odată, în Germania, la un concurs dedicat mentaliștilor – Phenomenon. „Numărul magic”, așa cum l-a numit presa britanică, pentru că povestea românului a ajuns și în The Sun, i-a adus lui Gog premiul de 120.000 de euro, faimă, fani și detractori.

„În această seară voi risca totul. Îmi voi risca viața. Pentru acest act, am nevoie de ajutorul unui medic. Voi aduce în direct o provocare morții”, a spus mentalistul vineri noapte, fără a arăta ceva din tensiunea care-l stăpânea. La ultima repetiție, cu câteva ore înainte, același număr nu-i ieșise.

„Au fost ore groaznice”, povestește Cristian Gog pentru gândul. „Nu știam dacă îmi iese sau nu. Mai făcusem odată asta în fața unor medici, dar atunci nu eram monitorizat EKG. Nu am vrut să mai urc pe scenă”, își amintește bărbatul. „Dar am reușit să mă adun”.

Mai greu le-a fost cadrelor medicale pe care iluzionistul le-a adus pe scenă. Medicul și asistenta, care nu se aflau în vreo relație contractuală cu producătorul variantei românești a show-ului de talente, au fost și ei șocați de prestația concurentului din Cluj . „Nu poți să-i acuzi de ceva. E perfect normal ca cine vede așa ceva să fie șocat”, explică pentru gândul Cristian Gog. „Știam și că e posibil să aibă ezitări atunci când îi rog să nu intervină dacă sesizează ceva în neregulă cu bătăile inimii mele”, povestește câștigătorul sezonului 2 de la Românii au talent.

Număr cu avertisment: „Urmează imagini șocante

Susține că și-a ales numărul cu doar două zile înainte de finală. Inițial s-ar fi gândit la altceva: la un număr de ruletă rusească, dar a aflat de la organizator că CNA-ul interzice o astfel de prestație. „Mă bucur acum că s-a întâmplat așa. Mă gândisem la un număr de ruletă rusească, dar Pro TV-ul mi-a spus că așa ceva nu este permis nici dacă s-ar marca momentul cu un avertisment pe ecran”, spune Cristian Gog.

Mesajul lui Gog pentru public

Așa că a ales un număr nou, cu încetinirea pulsului. Nemulțumit doar de atât, Cristian a ales să-l completeze cu un alt moment – cel al servietei închise cu un cifru, din care a scos foi de hârtie pe care erau scrise comentariile făcute de trio-ul de jurați cu câteva secunde mai înainte. Speculațiile n-au întârziat să apară nici în acest caz. A avut un asistent care l-a ajutat strecurându-i foile cu răspunsuri? S-ar fi înțeles Gog cu jurații înainte de începerea show-ului, în culise?

„Nu aș fi împlinit ca entertainer dacă aș fi făcut așa ceva”, explică mentalistul pentru Gândul. „Dincolo de partea morală – sunt unii în domeniul meu care fac astfel de înțelegeri – , am criterii peste care nu trec și nu voi trece niciodată. Vând iluzii, dar vreau să o fac elegant. Să fiu împlinit! Niciodată nu o să mă înțeleg cu cineva pentru un rezultat”, declară Cristian Gog. „Mai sunt și unii care spun că ceea ce fac sunt trucuri ieftine, iar pentru ei am un singur mesaj: eu știu că publicul știe că nu e real ceea ce fac. Dacă aș susține că tot ce fac e real, atunci le-aș jigni tuturor inteligența”.

„Voi încerca să promovez domeniul ăsta cât mai mult pentru că fiecare are nevoie de puțină magie în viața lui, e frumos să fim și noi copii, să credem în Moș Crăciun, să credem că există Superman. Eu asta vreau să transmit chiar dacă suntem oameni maturi”, mai spune Cristian Gog, care promite că Românii au talent a fost doar începutul. „Nu o să mă opresc aici. Am niște planuri mari în ceea ce privește magia la noi în țară. Aș vrea ca oamenii să vină la spectacolele de iluzionism așa cum merg acum la teatru. Să le redau sentimental de uimire. Să aibă același sentiment pe care îl au copiii atunci când văd un iepure ieșind din pălărie”.