„Baronul puilor” Florin Popescu scapă de arestarea preventivă. „Nu am mâncat nici măcar o aripă”

Publicat: 28 04. 2014, 17:37
Actualizat: 20 05. 2015, 19:40

Comisia Juridică a respins solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatul PMP, Florin Popescu, care este urmărit penal după ce ar fi cerut mai multor oameni de afaceri diverse produse pe care urma să le împartă în campania electorală drept mită. Împotriva solicitării DNA s-au pronunțat 15 voturi, 7 au fost pentru și a existat și o abținere, votul fiind secret. Liberalii susțin că toți cei șase deputați prezenți la comisie au votat favorabil solicitării venită din partea DNA.

„Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui. Nici un cetățean nu este liniștit în această țară când se vorbește de arestarea sa preventivă. Mulțumesc colegilor din comisia Juridică că au dat acest aviz consultativ, săptămâna viitare voi merge în plen și voi susține argumentele prin care voi susține că nu sunt un pericol public. „” a spus la finalul ședinței Comisiei Juridice, deputatul Popescu. Biroul Permanent al Camerei urmează să stabilească data la care va fi dat un vot în plenul Camerei pe acest subiect, avizul Comisiei fiind unul consultativ.

Într-un comunicat oficial DNA spune că Popescu, un apropiat al Elenei Udrea, a cerut 70 de tone de carne de pui. La intrarea la audieri în Comisia Juridică, Florin Popescu a ținut să precizeze că nu este un pericol public și televiziunile la care a fost în ultimii doi ani de zile pot fi avocatul lui în acest sens.

„Eu le voi cere parlamentarilor să-și facă datoria. Nu vreau să vorbesc despre acuzații, ci despre faptul dacă sunt un pericol public, iar dumneavoastră, care de doi ani de zile mă invitați la emisiuni tv, sunteți cei mai buni avocați ai faptului că eu nu sunt un pericol public. Că dacă eram pericol public nu mă mai invitați la emisiuni tv”, a spus Florin Popescu înainte de a intra la Comisia Juridică.

Potrivit surselor judiciare, în schimbul produselor primite, Popescu promitea oamenilor de faceri contracte publice și protecție.

Ședința Comisiei Juridice se desfășoară secret, mass-media neavând acces la audieri.


Florin Popescu înainte de a intra la Comisia Juridică le cere televiziunilor să-i fie avocat


Florin Popescu în sala Comisiei Juridice, unde urmează să fie audiat