Cine i-a oferit informații președintelui Traian Băsescu despre starea lui Adrian Năstase

Publicat: 21 06. 2012, 23:46
Actualizat: 28 06. 2012, 06:08

Premierul Victor Ponta a dezvăluit cine l-a informat pe președintele Traian Băsescu despre starea în care se află Adrian Năstase.

Potrivit premierului, înainte ca polițiștii să ajungă acasă la Adrian Năstase, a avut o discuție între el și ministrul de Interne Ioan Rus. Ministrul i-a spus lui Victor Ponta că Adrian Năstase are o stare depresivă și că va trimite și un echipaj de salvare împreună cu polițiștii. Astfel, echipa de salvare a ajuns pe strada Zambaccian în același timp cu polițiștii care urmau să îl escorteze pe Adrian Năstase către penitenciar. Ponta a adăugat la RomaniaTV că cei trimiși la Năstase au fost informați despre starea de spirit a fostului premier.

În cadrul discuției Ponta-Rus s-a abordat și subiectul cine îl informează pe președintele Băsescu. Premierul i-a solicitat ministrului de Interne să discute cu șeful statului. Ponta a spus că era normal ca și președintele să fie informat. Astfel, cel care l-a ținut la curent cu evoluția situației din Zambaccian a fost chiar ministrul de Interne, Ioan Rus.

Ministrul de Interne a recunoscut că după discuția avută cu Adrian Năstase și-a dat seama că acesta este capabil să se sinucidă.