Cum își motivează Antonescu absența de la ceremonia de la Cotroceni în care noul ministru liberal al Economiei a depus jurământul

Publicat: 16 10. 2013, 18:04
Actualizat: 30 07. 2014, 11:37

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că nu a fost invitat de Administrația Prezidențială să participe la ceremonia oficială de la Palatul Cotroceni, unde liberalul Andrei Gerea a depus jurământul în calitate de ministru al Economiei.

„Am așteptat anunțul, cum se procedează uzual, între Cancelaria prezidențială și cabinetul de Senat. Nu a venit niciun anunț, nicio invitație cum se face de obicei. După aceea șefa mea de cabinet a verificat, a constatat că pe lista invitaților la ceremonie nu mă aflam și nu știu dacă se afla cineva din partea Senatului și, ca atare, nefiind invitat nu m-am prezentat”, a explicat pentru gândul liberalul.

Liderul PNL a adăugat că își explică această decizie a lui Traian Băsescu, de a nu-l invita la ceremonie, prin faptul că la ultima depunere de jurământ de la Palatul Cotroceni, a părăsit sala în momentul în care președintele a început să vorbească.

„Mi-e ușor să îmi imaginez că este o reacție la plecarea mea din cursul precedentei ceremonii de depunere a jurământului la doamna Ramona Mănescu, când am părăsit sala la discursul domnului Băsescu, dar alte comentarii nu am. Chiar dacă îmi explic în felul acesta decizia președintelui, nu înseamnă că o și aprob. Credeți că totuși ar fi trebuit să invite un vicepreședinte al Senatului”, a precizat pentru gândul Crin Antonescu.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ponta, mai mulți reprezentanți ai Guvernului și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.