Deputatul Ochi (PSD), acuzat de luare de mită: „Sunt altceva decât știți dumneavoastră cu oamenii ăștia cu corupția”

Publicat: 23 04. 2015, 17:04
Actualizat: 23 04. 2015, 19:01

Acuzat de DNA că a luat o mită de 490.000 lei pentru încredințarea unui contract de asfaltare cu dedicație pe când era vicepreședinte CJ Brașov, deputatul PSD, Ion Ochi, susține că a sacrificat multe în viața sa și a familiei sale și că nu regretă ce a făcut. Pe numele său, procurorii au trimis o cerere de încuviințare a reținerii și arestării preventive.

„La momentul ăsta este vorba de un dosar care a fost soluționat o dată, s-a dispus atunci scoaterea, s-a redeschis și s-au schimbat datele problemei. Nu știu despre ce este vorba mai mult.  A fost o lucrare executată și s-a plătit lucrarea. Dacă asta înseamnă prejudiciu, asta rămâne să stabilească o instanță. Așa cum am lăsat-o eu, așa este și acum. Așa cum am lăsat-o în perioada când eram acolo și asta era treaba noastră să facem drumuri județene, tot așa este și acum”, a spus deputatul Ochi.

Acesta urmează să-și consulte dosarul, iar săptămâna viitoare plenul Camerei Deputaților va vota cererea procurorilor.

„Eu sunt un om care a sacrificat mult în viața mea și din viața mea și din viața familiei mele pentru a-mi face datoria de cetățean, de vicepreședinte și de deputat.  Sunt altceva decât știți dvs cu oamenii ăștia cu corupția”, a fost poziția lui Ochi.

DNA îl acuză pe Ochi că, în a doua jumătate a anului 2011, când acesta era vicepreședinte al CJ Brașov, ar fi convenit cu omul de afaceri Dorin Cristian Nica ca firma acestuia să execute lucrări de reparație a drumului județean 112D (Prejmer – Lunca Câlnicului). „Prin aceasta, a urmărit obținerea de foloase materiale necuvenite, precum și de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfășoare în toamna anului 2012 (alegeri în urma cărora a și devenit deputat)”, susține DNA.

Firma respectivă a executat 60% din lucrări fără să existe vreun contract cu CJ Brașov sau cerințe tehnice. Înțelegerea dintre Ochi și omul de afaceri a fost ca firma acestuia să achiziționeze materialele de construcție de la firma lui Ion Ochi, de unde și acuzația de luare de mită. Firma deputatului Ochi a primit 490.000 de lei de la firma lui Nica, pentru „agregate minerale”, conform DNA. Banii au fost remiși abia după ce firma lui Nica a primit banii de la CJ Brașov, deci șpaga s-a plătit practic din banii publici.