Dragnea: Dosarul meu are multe ciudățenii, a plecat de la un om care a murit în 1991. Ponta: Totul este o mascaradă

Publicat: 19 10. 2013, 16:09
Actualizat: 18 05. 2015, 18:19

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat sâmbătă la Brașov, înaintea Congresului TSD, că dosarul său a pornit de la o plângere penală făcută de o persoană care a decedat în 1991. Întrebat cum comentează faptul că instanțele au decis ca dosarul său să fie judecat cu trei luni mai devreme, Dragnea s-a limitat să spună că nu este mirat, deoarece este „un dosar cu multe ciudățenii”.

„Este un dosar pornit de la plângerea penală depusă de un mort, decedat in 1991. Probabil s-a trezit in 2012 si s-a dus înapoi”, a spus vicepremierul Dragnea. Vicepremierul a precizat pentru gândul că persoana decedată care a depus plângere penală împotriva sa este din Teleorman și că a văzut certificatul de deces al acesteia într-un volum din dosarul penal privind referendumul din 2012. 

„Am văzut asta atâta cât am avut timp să studiez dosarul. Nu mi l-a arătat Papici, pentru că nu am avut asemenea relații”, a spus pentru gândul Dragnea. 

Acesta nu a dorit să precizeze dacă această informatie a fost comunicată și procurorilor sau dacă nu există și alte plângeri penale în acest dosar.

„Nu o să vă spun ce vorbesc cu procurorii”, a fost singurul răspuns oferit de Liviu Dragnea.

Și premierul Ponta a comentat dosarul „Referendumul” caracterizându-l drept o „mascaradă”. El a ținut să precizeze că omul cu care a vorbit Liviu Dragnea în ziua referendumului a primit NUP. Totodată, Ponta a reafirmat că a cerut să fie audiat în acest dosar, „eventual să fie inculpat”, dar a fost refuzat de procurorul Papici.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul „Referendumul”. El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, a creat și coordonat un sistem integrat de fraudare a voturilor.

Procurorii DNA au formulat o cerere de preschimbare a termenului de judecată în dosarul referendumului al vicepremierului Liviu Dragnea. Curtea Supremă a fixat primul termen în dosarul în care Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului din 2012 pentru 18 februarie 2014. Procurorii DNA au solicitat ca acest termen să fie devansat, adică să Dragnea să fie judecat mai devreme de data fixată inițial.

Ulterior, s-a decis ca primul termen să fie devansat în luna noiembrie.