Gândul LIVE. Adriean Videanu: „ Votul uninominal va produce surprize extraordinare, chiar și la candidații independenți”. VIDEO

Publicat: 25 05. 2012, 00:13
Actualizat: 25 05. 2012, 13:47

Liderul PDL, Adriean Videanu, a declarat la Gândul LIVE că că votul uninominal pur, promovat de USL și adoptat de Parlament, va produce o surpriză extraordinară, mai ales în situația candidaților independenți.

CLICK AICI PENTRU VIDEO

„Chiar dacă acum în sondaje USL stă foarte bine, cu votul uninominal ar lua exact 53%. Eu am făcut simularea și votul uninominal nu va aduce după el opțiunea politică. Va fi un fel de primar peste 20 de localități”, a declarat acesta.

În privința alegerilor locale, Videanu este convins că PDL va face o figură bună și va obține peste 30% atât la primării, cât și la Consiliile Județene. „Partidul Democrat Liberal va lua peste 30% din primării și peste 30% din președinții de Consilii Județene. Ei sunt adevărații purtători de voturi, ei îi reprezintă cel mai bine pe cetățeni”, a mai spus el, adăugând că atât Emil Boc, cât și Liviu Negoiță, primarul sectorului 3, vor câștiga detașat alegerile.

Fostul ministru al Economiei a enumerat și câteva dintre județe unde PDL va ieși învingător, printre acestea și Maramureș, Bihor, Alba, Cluj, Mehedinți, Dâmbovița, Ialomița, Tulcea, Neamț , Botoșani și Suceava.