Geoană se oferă să candideze la președinție. „Sunt mai pregătit ca niciodată. PSD are doar două variante, eu sau Ponta”

Publicat: 04 06. 2014, 22:59
Actualizat: 07 10. 2015, 01:04

Senatorul PSD, Mircea Geoană, susține că este „mai pregătit ca niciodată să candideze” la președinția României și să câștige această competiție, dacă Victor Ponta va dori să rămână premier.

„Dacă decizia lui Victor Ponta este să continue cariera de premier, pot să spun ca soluție serioasă din PSD că eu sunt printre cei doi candidați potențiali pe care PSD îi are: Ponta și cu mine. Dacă Victor Ponta dorește să rămână premier, pot să vă spun că sunt mai pregătit decât niciodată să candidez, să câștig și să conduc România pe un drum diferit de era Băsescu. Dacă acest lucru va fi posibil o să îmi fac datoria față de țară”, a spus la Antena3 Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, partidul are doar doi candidați pentru președinție: pe el și pe Victor Ponta. Geoană a exclus varianta unui candidat din afara partidului, făcând referire la Sorin Oprescu și Mircea Diaconu.

„Dacă Victor Ponta decide să rămâne prim-ministru sunt aici. Cele cinci milioane de voturi din 2009 arată că sunt un competitor extrem de serios”, a subliniat Mircea Geoană.

Congresul PSD urmează să stabilească în luna septembrie cine va fi candidatul partidului la prezidențiale, cele mai mari șanse avându-le premierul Victor Ponta.