Ion Iliescu atacă: „Nu mă încântă numirea lui Rus la Interne. Răspunderea pentru această numire o va purta Ponta”. EXCLUSIV

Publicat: 02 05. 2012, 23:22
Actualizat: 04 05. 2012, 01:52

Fostul președinte social-democrat, Ion Iliescu, și-a exprimat, astăzi, insatisfacția vizavi de numirea vechiului său „inamic”, Ioan Rus, la comanda Ministerului de Interne. „Eu unul nu aș fi ales o astfel de soluție”, a declarat Iliescu pentru gândul.

Președintele de onoare al PSD, care, de altfel, nu a participat astăzi la ședința CExN al PSD – având încă de marți un schimb de părerei cu Victor Ponta, pe tema componenței guvernului – a căzut victimă, în 2005, unui joc de culise, „instrumentat” de grupul de la Cluj în favoarea lui Mircea Geoană; în fruntea disidenței s-a aflat atunci chiar Rus.

„Personal n-aș fi optat pentru această soluție. Nu mă încântă numirea lui Rus la Interne. Dar Ponta l-a susținut, iar răspunderea pentru această numire o va purta tot el” a mai spus Iliescu.
Liderul PSD nu este primul care a criticat numirea clujeanului la conducerea MAI. Radu Mazăre spunea înaintea ședinței că Rus este „o dambla” a lui Ponta. „Victor Ponta și l-a asumat la pachet. A spus «E al meu, e damblaua mea». Poți să accepți un om ca dambla a unui prim-ministru. Dambla în ghilimele; probabil că are alte resorturi, care l-au determinat. Îl acceptăm, ce să facem… „, a mai spus Mazăre.