Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe liderul austriac Karl Nehammer. „Continuăm procesul pentru aderarea completă a României la Schengen”

Publicat: 07 03. 2024, 10:53
Actualizat: 07 03. 2024, 15:38

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi dimineață pe Cancelarul Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, la Palatul Cotroceni.

UPDATE | „Intrarea deplină a României în Schengen va consolida securitatea Uniunii”

Președintele României a anunțat că a stabilit cu liderul austriac să continue procesul aderării complete a țării noastre la Schengen.

„În discuțiile avute astăzi, la Cotroceni, cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, am convenit să continuăm procesul pentru aderarea completă a României la Schengen până când vom avea rezultatul final dorit de toți. Uniunea Europeană trebuie să fie unită, puternică, prosperă, iar intrarea deplină a României în Schengen va consolida securitatea Uniunii, în beneficiul tuturor cetățenilor”, a transmis președintele Klaus Iohannis, după întâlnire.

Cancelarul austriac este în România pentru a participa la Congresul Partidului Popularilor Europeni. Este de așteptat ca cei doi să discute și despre ridicarea vetoului austriac pe aderarea României la Spațiul Schengen, pe cale terestră.

Nicolae Ciucă a anunțat, marți, că PPE va avea un paragraf special introdus în manifestul pe care îl vor adopta, referitor la acest subiect. „Vedem cum va vota Austria”, a declarat Ciucă, într-o conferință comună cu Manfred Weber.

Miercuri seară, delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al PPE, deși ÖVP transmisese  că se opune, în continuare, extinderii Schengen.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a afirmat vicepreședintele PPE Siegfried Mureșan, într-un comunicat de presă, miercuri seară.

CITEȘTE ȘI: