Marcel Ciolacu, la doi ani de la începutul războiului: Am fost afectați economic, nu numai noi

Publicat: 23 02. 2024, 20:14
Actualizat: 23 02. 2024, 20:42

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că România a fost afectată economic în cei doi ani, de când Ucraina a fost invadată de forțele ruse. 

Încă de la începutul invaziei, România a dovedit umanitate, a mai spus Ciolacu.

România, în primul rând, a dovedit şi umanitate şi o implicare printr-un ajutor multidimensional faţă de Ucraina. România e membră a UE şi a NATO. Avem cea mai lungă graniţă cu Ucraina, aproape 650 de km. Primul val a fost, în primul şi primul rând, prin România. Ştiţi implicarea românilor, cât de săritori am fost şi de solidari.

Șeful Executivului a mai spus că am fost afectați economic, însă nu doar noi. Ciolacu speră la o soluție cât mai rapidă, astfel încât să nu mai moară oameni.

Am fost afectaţi economic. Nu numai noi. Întreaga economie mondială. Vedeţi că economii mai dezvoltate decât cea a României au intrat în recesiune. Sperăm ca, în perioada următoare, să se găsească cele mai bune soluţii. În primul rând, să nu mai moară oameni pe frontul din Ucraina şi pe urmă economiile se aşează. Sunt ferm convins, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe 24 februarie 2022, Europa s-a trezit într-un război pe flancul ei estic. Rusia a invadat Ucraina, declanșând cel mai grav conflict de pe continent de la al Doilea Război Mondial.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI: