Marcel Ciolacu: Vreau să trăiesc într-o țară normală. Nu poți să ai 10 prim-miniștri în 10 ani

Publicat: 23/02/2024, 19:42
Actualizat: 23/02/2024, 21:00

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri seara, aflat într-o vizită în județul Mureș că nu este normal ca românii să se unească împotriva altor români de etnie maghiară sau alte etnii, ci trebuie să se unească să aducă un gospodar mai bun la primărie. Totodată, actualul premier a precizat că un președinte social-democrat după 20 de ani ar fi bun pentru țara noastră.

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

  • Sincer mi-aș dori mai multe doamne în funcțiile de top ale administrațiilor locale și centrale cum este Natalia în Guvernul României, pentru că în politică toată lumea trebuie să se regăsească. Partidul Social Democrat este cel mai mare partid din România. Dumneavoastră sunteți partidul romanesc numărul unu în județul Mureș și sunt ferm convins că și după alegeri va fi același lucru.
  • Fac parte din politicienii care consideră că trebuie să dea explicații și îmi place acest lucru. Fac parte din politicienii care consideră că trebuie să vorbim lucrurile care ne privesc și în interiorul organizației, dar privesc până la urmă și comunitățile pe care le reprezentăm, dar privesc și românii. La dumneavoastră, la Mureș, la Satu Mare și la Covasna și la Harghita este o situație să spunem fără vorbe mari mai specială, cu o istorie mai încrâncenată. Eu nu fac parte din politicienii care vin și învrăjbesc românii cu românii de alte etnii și pe urmă pleacă bine mersi la București, unde pe ei nu îi deranjează ce se întâmplă în comunitățile dumneavoastră și de fapt nu construim nimic pentru o perioadă limitată de timp obținem poate, dar nu semnificativ, un număr mai mare de voturi. Poate că este o soluție ca toate partidele românești să se unească împotriva cui? Tot a unor români dar de etnie maghiară poate așa o să ne unim și împotriva românilor lipoveni de la Tulcea, o să ne unim împotriva românilor de etnie germană de la Sibiu, nu știu care e soluția cea mai bună.  Cu certitudine, dumneavoastră trebuie să știți care este soluția cea mai bună.
  • Eu vreau după aproape 30 de ani de la Revoluție vreau să trăiesc într-o Românie normală, eu cred că împreună putem construi. Da, îmi doresc să fim reprezentanți la vârful administrațiilor locale și aici trebuie cum spunea Vasile Dâncu trebuie să găsim soluțiile cele mai bune. … Vrem să ne întoarcem în trecut și să începem cu un discurs șovin asta nu înseamnă că trebuie să uităm istoria, categoric. Oameni buni nu va exista un ținut secuiesc niciodată în România, nu va vinde nimeni niciun Ardeal, nu se va schimba nicio frontieră. De ce? Pentru că sunt om în Uniunea Europeană și în NATO. Vom fi cu drepturi depline la sfârșitul anului în Schenghen terestru și cum spunea domnul ministru de la fonduri europene în 2026 vom fi și în OECD,  în 2025 nu vom mai avea nici vize să mergem în Statele Unite, ăsta este adevărul și drumul României. Trebuie să vă uniți nu împotriva unor români de altă etnie, trebuie să vă uniți să aduceți un gospodar mai bun la primărie, la consiliu județean, soluții mai bune. Anumite județe sunt totuși mai întârziate și nu au fost atât de multe investiții.
  • Eu nu mai vreau să mă întorc în trecut am un copil, o să aibă și el copii la rândul lui. Vreau să trăiesc într-o țară normală, sunt ultimii ani de dezvoltare intensă a României. La Sorin sunt zeci de miliarde de euro în infrastructură, lucruri nefăcute până la urmă dăm noi politicienii în 30 de ani. Corect nu poți să ai 10 prim-miniștri în 10 ani nu pot să ai zeci de miniștri ai transporturilor în 10 ani nu poți să ai zeci de miniștri la educație și să ai o educație performantă. De aceea după multe discuții avute în interiorul partidului și chiar suntem o echipă care va face tot ce este mai bine nu neapărat pentru Partidul Social Democrat și tot ce este mai bine pentru români și pentru România pentru că nu trebuie să dăm bani mulți în campanii, trebuie să amintim ceea ce am făcut și după multe discuții am ajuns eternele comasări. A devenit comasarea ceva mai important decât PNRR și reformele din PNRR. Nu facem comasarea, dacă o facem nu înțelege nimeni nimic da de ce scoatem PNL-ul dintr-un impas.
  • Oameni buni ce ne dorim? Dorim pentru una 2 % să sacrificăm totul, dorim să câștigăm totul nu vom putea cum nu puteți nici dumneavoastră aici. Ca să câștigați va trebui să faceți alianță, coaliție pentru că așa arată pișicher -ul politic după multe crize suprapuse. Oamenii politici nu trebuie să vină în fața dumneavoastră să vă vândă iluzii, ei trebuie să vă spună adevărul și să fie realiști. Niciun partid politic în acest an plin de alegeri în 2024 nu va putea câștiga totul.
  • Nu știu dacă voi fi eu candidatul cu adevărat după 20 de ani, nu Partidul Social Democrat și mai ales ținând cont de provocările actuale care toate au rădăcină social-democrată, România are nevoie de un președinte Social Democrat.
  • Ca să vă dau explicații ca și membru de partid, noi suntem într-o coaliție de guvernare cu Partidul național liberal. Când merg acasă seara spre neinspirația mea câteodată mai dau pe televiziunile de știri ca și dumneavoastră și vedeam că în interiorul Guvernului lucram ca și o echipă, în ședințele de Guvern ne completam indiferent dacă eram de la PSD sau PNL și  încercăm să ținem ritmul alert de investiții, de reforme, lucruri care trebuie urmărite în fiecare zi și mă uitam la televizor unde era un dezastru. Era o apocalipsă și un scandal inimaginabil în interiorul Coaliției. Mai sunam colegii din Parlament, poate ar fi un scandal în parlament. Nici în parlament nu era niciun scandal, dar imaginile din fiecare seară arătau dezastrul care este în interiorul Coaliției. Îl sunam pe domnul președintele Nicolae Ciucă nu era niciun dezastru, vorbeam și vorbim aproape zilnic și atunci a trebuit să găsim o soluție, o soluție corectă, nu neapărat pentru noi ca și pesediștii la fel cum am făcut-o și mai devreme și am s-o spun fără nici o reținere știți când te afli într-o cameră cu mulți copii și  trebuie să fie la un moment dat pentru că altfel toți se încaieră. Persoana matură a politicii românești a fost și rămâne Partidul Social Democrat și trebuie să ne comportăm ca o persoană matură față de români. Spuneți-mi și mie ce altă alternativă? Cine să fie salvarea României USR, Cioloș? Avem de plătit se pare vreo 6 miliarde după Roșia Montană după tâmpeniile făcute. USR? Avem de plătit 1 miliard de la vaccinurile pe care nu trebuia să le cumpărăm. Avem tot felul de aberații în PNRR pe care în acest moment trebuie să le renegociem cu Comisia Europeană și să găsim soluții.
  • Spuneți-mi dumneavoastră care este viitoarea Coaliție? Odată că este anul 2024 când sunt toate rândurile de alegeri până în luna decembrie, luna cea mai încărcată administrativ și politic și o coaliție care trebuie să guevrneze România. Dacă România se blochează în actul de guvernare în acest moment și intră într-o criză politică vom da înapoi zeci de ani pentru că numai Programul Național de Redresare și Rezilienta are maturitatea în 2026, cu toții sperăm să se prelungească și dacă nu se prelungește ce facem? De aceea prioritățile sunt cu totul altele în acest moment chiar dacă este un an electoral.

CITEȘTE ȘI:

Coaliția caută CANDIDAȚI / Marcel Ciolacu: Candidatul pentru funcţia de primar general e doamna Gabriela Firea, din partea PSD

Marcel Ciolacu, despre Iohannis la NATO: Un lucru foarte important / „Nicio paralelă cu alegerile prezidențiale în septembrie”

Marcel Ciolacu, mesaj din Mureș: Trebuie să vă uniți să aduceți un bun gospodar la primărie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Șoferii au interzis. NU ai voie să ai așa ceva la mașină. Legea spune clar
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Timp de 25 de ani acesta a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume