MESAJE DE ANUL NOU. Ce-i transmite Iliescu lui Ponta: „Suspendarea lui Băsescu în 2013 ar fi o complicație inutilă pentru guvern”

Publicat: 01 01. 2013, 13:32
Actualizat: 05 07. 2016, 22:37

Într-un MESAJ de ANUL NOU, președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se declară optimist în ceea ce privește evoluția politicii românești în 2013 și spune că o eventuală suspendare a președintelui ar fi o complicație inutilă pentru guvern. Citește și MESAJUL DE ANUL NOU al lui Traian Băsescu.

„Nu cred că vom avea o nouă suspendare a președintelui în 2013. Nu există premise politice în acest sens, iar guvernul Ponta n-ar avea nici un interes să se complice cu așa ceva. Traian Băsescu nu cred că va provoca un atare demers” a declarat pentru gândul, Ion Iliescu.

Totodată, fostul președinte al PSD s-a declarat optimist în ceea ce privește evoluția noului guvern în 2013. „Aș spune că sunt premise pentru o guvernare bună, echilibrată după aceste alegeri. O majoritate parlamentară solidă. Cum anume se vor valorifica acestea, e treaba guvenului” a afirmat Iliescu.

El spune că, deși conjunctura economică internațională este nefavorabilă – inclusiv Germania trecând printr-o situație dificilă – stabilitatea politică poate fi un factor extrem de important pentru o guvernare coerentă. „Cu siguranță, această situație ne va afecta, economia României fiind interconectată la Europa, principala noastră piață de desfacere. Suntem dependenți de economia și de capitalul european. Însă, în tot acest tablou, stabilitatea politică este un factor favorabil, liniștitor pentru o guvernare mai coerentă. Personal, nu întrevăd posibilitatea apariției, la noi, a unei noi crize politice” a mai declarat liescu pentru gândul.

Cinci MESAJE DE ANUL NOU. Ce urări și predicții fanteziste au făcut președinții României de Revelion, „dintre steaguri” sau „de pe trotuar”