Premierul Ponta explică de ce a ales o ȘCOALĂ PRIVATĂ pentru copiii săi

Publicat: 02 06. 2013, 12:13
Actualizat: 08 12. 2015, 01:16

Premierul Victor Ponta a explicat, sâmbătă seară, că fiul său, Andrei, merge la o școală privată și nu la una de stat, alegerea fiind făcută din considerente „logistice”. Premierul a explicat că, din punct de vedere al taxelor pe care le plătește pentru școlarizare, instituția de învățământ la care merge băiatul său nu este una de top, dar este aproape de domiciliul acestuia.

Potrivit lui Ponta, alegerea școlii trebuie să fie o opțiune a părinților, iar pe viitor ar trebui să apară o concurență pozitivă între cele două tipuri de instituții de învățământ.

„Eu nu văd o diferență, cel puțin în București. E o mare diferență dintre școlile din zona urbană și cele din zona rurală. Asta e uriașa diferență. În zona urbană și în București nu sunt diferențe foarte mari între o școală privată și una publică. Problema principală este de a vedea cât de mult și care e interesul profesorilor”, a declarat la Digi24 Victor Ponta.

Chiar dacă Daciana Sârbu, soția premierului, a precizat că fiica sa, Irina, își dorește să meargă la școală împreună cu prietenii de la grădiniță, premierul Ponta a spus că a vorbit cu aceasta și își dorește să meargă la „școala lui Andrei”.

„Daciana nu știe, dar Irina mi-a zis mie că vrea la școala lui Andrei, că vrea să fie cu Andrei. Influențele personale sunt mai importante”, a afirmat premierul.

.