REACȚIE. Ce decizie a luat PSD în CEx cu privire la „starea de alertă”. Marcel Ciolacu: „Exclus să votăm achiziţii directe şi multe alte aberaţii”

Publicat: 15 06. 2020, 21:38
Min. Justiției: Marcel Ciolacu face afirmații false. Proiectul privind carantina a fost avizat de Min. Justiției / Sursa FOTO: https://www.caleaeuropeana.ro

Guvernul va aproba, în şedinţa de marţi, prelungirea stării de alertă. Social-democraţii vor ca şi bisericile şi teatrele să fie deschise, din moment ce sălile de jocuri de noroc au fost deschise.

Social-democraţii au decis, luni, că vor vota pentru prelungirea stării de alertă, dar cu unele modificări, printre care excluderea achiziţiilor directe şi redeschiderea bisericilor şi teatrelor. Starea de alertă ar urma să fie de doar 15 zile, a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

„Aşteptăm să vedem cum e propunerea guvernului. Am luat o decizie. Tot ce ţine de sănănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm achiziţii directe şi multe alte aberaţii”, a declarat Marcel Ciolacu. De asemenea, el a mai spus că social-democraţii vor o stare intermediară, de maxim 15 zile.

PSD:  Sunt spitale suport COVID cu zero pacienţi

„Nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile”, a mai spus liderul PSD. „Nici noi politicienii, nici presa, nici românii nu ştiu peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Cu certitudine ştim un lucru: în spaţiile închise se pot juca păcănele. De aici încolo avem numai supoziţii, numai păreri, atât juridice, cât şi umane. Ştim că în biserici nu se poate intra. Nu ştim cu bolnavii cronici, dacă pot în continuare să meargă la tratament în spitale. Ştim că avem spitale închise, cum este cazul şi în Bucureşti, cu Spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere degeaba. Sunt spitale suport COVID cu zero pacienţi. Presupun ca actualul guvern o să vină până la urmă cu HG, repet, în primul rând să lămurească românii”, a mai spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Fostul ministrul al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a lansat zilele trecute un atac dur la adresa conducerii partidului din care face parte, argumentând că majoritatea colegilor lor sunt dezamăgiţi şi că este nevoie de o reformă a clasei politice, care nu se poate face fără reforma PSD.

Eugen Teodorovici acuză Parlamentul că a votat Guvernul Orban, invocând responsabilitatea. „Din păcate, Guvernele Orban au fost votate în Parlament fără NICIO ezitare. O dată, de două ori și ori de câte ori a fost nevoie invocând responsabilitatea. Despre ce responsabilitate este vorba când, intenționat, lași țara la cheremul unor cheflii aroganți și incompetenți?”