DECIZIE. Ce a anunțat Marcel Ciolacu despre prelungirea stării de alertă: „Vom aduce niște modificări”

DECIZIE. Ce a anunțat Marcel Ciolacu despre prelungirea stării de alertă: „Vom aduce niște modificări”
Ciolacu: Pare că asistăm la o comemorare a economiei. Românii au o vorbă: nasol moment, faină colivă
Publicat: 15/06/2020, 14:57

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, referindu-se la hotărârea privind prelungirea stării de alertă, că parlamentarii social-democraţi vor vota tot ce ţine de sănătatea românilor.

„Vom aduce nişte modificări (la Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă – n.r.). Tot ce ţine de sănătatea românilor o să votăm. În rest, exclus. Propunerea colegilor a fost pentru 15 zile de prelungire a stării de alertă, dar să vedem, după CExN. Eu, personal, înclin către 15 zile”, a afirmat Ciolacu, înainte de începerea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, citat de Agerpres.

PSD vrea o stare de alertă intermediară, de 15 zile

PSD nu este de acord cu starea de alertă a președintelui și propune un set propriu de măsuri restrictive. Social-democrații vorbesc despre o stare „intermediară” de alertă.

„Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult”, a explicat Lucian Romaşcanu.

El a adăugat că, în acelaşi timp, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă, acolo unde este necesar.

Cu alte cuvinte, „este posibilă instituirea stării de urgenţă la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite egal pe tot teritoriul României cazurile, îmbolnăvirile şi decesele”.

Marcel Vela a anunțat măsuri de relaxare

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a anunțat că urmează o nouă etapă de relaxare, din data de 15 iunie, dar a precizat că totul se va decide în funcție de analiza statistică epidemiologică.

Întrebat dacă va urma o nouă etapă de relaxare, Marcel Vela a confirmat: „Da! Din 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare”.

Ministrul a mai spus că românii merită această relaxare pentru că „au avut grijă, au protejat viața celor dragi, au realizat că viața este poate cel mai scump lucrul cel mai important dar de la Dumnezeu”.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase