Recomandarea lui Năstase pentru USL: Fiți solidari cu Dragnea, este o nouă operațiune a „mâinilor murdare”

Publicat: 09 09. 2012, 18:55
Actualizat: 20 07. 2016, 23:17

Fostul premier și președinte al Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, le recomandă colegilor de partid și din USL să fie solidari cu Liviu Dragnea, acuzat că a fraudat voturile la referendumul din 29 iulie.

„Procurorii lui Băsescu au început să construiască o categorie distinctă de infracțiuni – delictele politice. După acuzarea mea – ca președinte de partid – pentru campania parlamentară și prezidențială din 2004 – iată, a venit rândul secretarului general al partidului – Liviu Dragnea – să fie acuzat, în baza unei legi – legea nr. 78/2000 care continuă să funcționeze și să fie utilizată în afara Codului penal. Este o nouă operațiune politică de manipulare, o încercare de a institui un regim de teroare în „pregătirea” alegerilor din decembrie”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

El precizează că acuzele de fraude electorală au existat și în 2004, dar totul s-a dovedit a fi o minciună. „Da, și? Rezultatul votului a rămas același”, continuă fostul premier.

Năstase le transmite colegilor că este nevoie de solidaritate în fața noii operațiuni a „mâinilor murdare” începută de procurori.
„Miza, repet, o reprezintă votul din decembrie, atunci când Barroso nu va mai putea impune un cvorum de participare. De aceea, Băsescu vrea să împrăștie „bilele de biliard” pentru a le lovi una câte una, prin procurorii lui. Soluția e simplă: nu acceptați diversiunile. Rămâneți împreună! Rămâneți uniți! Formula „small is beautiful” a fost și rămâne o capcană – și în privatizare și în politică!”, a adăugat Năstase.