Hrebenciuc: Băsescu încearcă să intimideze USL prin chemarea lui Dragnea la DNA

Hrebenciuc: Băsescu încearcă să intimideze USL prin chemarea lui Dragnea la DNA
Publicat: 07/09/2012, 15:17
Actualizat: 02/02/2019, 18:30

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a precizat, vineri, într-o declarație remisă MEDIAFAX, că președintele Traian Băsescu încearcă să intimideze USL prin chemarea lui Liviu Dragnea la DNA, el arătând că această acțiune este una „securistoidă”.

Hrebenciuc precizează că USL nu se va lăsa intimidată de această acțiune „securistoidă” a lui Traian Băsescu. El se arată „aproape sigur” că vor urma și alte audieri, întrucât „Băsescu încearcă să conducă prin teroare”.

„Din punctul meu de vedere, domnul Dragnea a făcut exact ceea ce trebuia să facă – adică să mobilizeze oamenii la vot – iar acum e chemat la audieri pentru că și-a făcut datoria. Sunt aproape sigur că vor urma și alte audieri, pentru că Băsescu încearcă să conducă prin teroare. Întâi și-a asmuțit procurorii asupra oamenilor care au votat, iar acum încearcă să intimideze USL prin chemarea lui Dragnea la DNA. USL nu se va lăsa intimidată de actiunile securistoide ale lui Traian Băsescu”, a precizat Hrebenciuc.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea a fost învinuit de procurorii DNA pentru că este unul dintre oamenii care a obținut cel mai bun scor pentru USL și cel mai prost pentru Traian Băsescu. „Liviu Dragnea a fost chemat la DNA pentru că oamenii din Teleorman, mai mult decât în alte județe, nu îl iubesc pe Traian Băsescu”, a arătat Hrebenciuc.

El a menționat că singura vina a lui Dragnea este aceea că și-a dorit ca Traian Băsescu să plece de la Palatul Cotroceni și că i-a îndemnat pe oameni să voteze pentru demiterea lui. „Ancheta procurorilor DNA împotriva lui Liviu Dragnea ne arată cât se poate de clar că Liviu Dragnea și toți cei care cred la fel ca el au dreptate. Băsescu trebuie să plece pentru că a întors România înapoi cu 20 de ani”, precizează Hrebenciuc.

Deputatul PSD arată, de asemenea, referindu-se la chemarea la DNA a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, că, pentru prima dată dupa 20 de ani, se vede cum oamenii sunt „hăituiți” din nou de procurori pentru convingerile lor politice.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Ulterior, DNA a transmis un comunicat de presă în care informa că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de Nicolae Liviu Dragnea, secretar general al unui partid politic, pentru: folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secției de votare ori de către alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

Liviu Dragnea, în calidate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, și-ar fi folosit autoritatea și influența în scopul obținerii unei prezențe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori și persoane cu drept interzis de a vota.

Liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu au declarat, joi, că se autodenunță că l-au instigat pe Liviu Dragnea să cheme lumea la referendum.

Întrebată, joi seară, la Gândul Live, dacă cei doi lideri politici au vreo calitate în dosarul referendumului, în care este cercetat de procurorii anticorupție Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman, procurorul general Kovesi a declarat că nu s-a început urmărirea penală față de cei doi în vreun dosar investigat de procurori.

„În acest moment nu s-a început urmărirea penală față de domnii Ponta și Antonescu. Alt comentariu nu pot să fac. Dacă va fi trimis un astfel de autodenunț, îl vom înregistra și îl vom trata ca atare. Domnul Ponta, ca fost procuror, ar trebui să știe că un autodenunț trebuie să vizeze o faptă penală. Or, din moment ce noi nu cercetăm pe nimeni pentru că a votat sau pentru că a instigat lumea să meargă la vot, rămâne ca dumnealui să aprecieze dacă dorește să facă un astfel de autodenunț sau nu”, a declarat procurorul general al României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația