VIDEO | Marcel Ciolacu: Dacă nu intram în coaliție, acum aveam 60% / Sorin Grindeanu refuză o alianță electorală cu PNL

Publicat: 29 09. 2023, 18:06
Actualizat: 29 09. 2023, 18:07

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu, împreună cu mai mulți miniștri ai Cabinetului său, a fost la Conferința județeană PSD Hunedoara. Premierul a vorbit, la eveniment, despre asumarea răspunderii și despre legea privind măsurile fiscal bugetare. 

Președintele PSD nu a ocolit nici subiectul care a provocat „breaking news”, în ultimele săptămâni: listele comune cu PNL.

De câte ori spun că este posibil, ca din 2024 să formăm o coaliție, poate formăm o alianță, imediat apare veșnicul breaking news: PSD și PNL fac liste comune. Care-i președintele? Care-i premierul? Oameni buni, eu și colegii mei n-o să luăm niciodată o decizie despre o alianță care nu are un proiect de țară pentru România. Nu o să luăm o decizie dacă acel proiect nu este susținut de români.

Președintele PSD a readus aminte motivele pentru care au decis intrarea la guvernare, alături de PNL. Dacă n-ar fi făcut pasul, partdiul ar fi ajuns la 60%, crede Ciolacu. „Țara avea o guvernare ce nu-și găsea eficiența”, a spus Ciolacu în fața colegilor din organizația Hunedoara.

Am intrat în această coaliție într-un moment în care (…) cred că dacă nu intram aveam 60%. La ce ne folosea să avem 60% și să avem o țară cu fondurile europene blocate, într-o criză socială, cu o guvernare care nu-și găsea eficiența?! Am intrat cu inima deschisă, susținut de colegii mei și am adus o coerență în actul de guvernare.

De față cu Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu și-a exprimat opinia împotriva unei alianțe cu PNL. Pentru că „fiecare trebuie să-și arate valoarea” în alegeri, consideră Grindeanu.

Eu, ca prim-vicepreședinte, nu prea sunt de acord cu lucrul ăsta. Dar, facem politică și trebuie să luăm în calcul toate ipotezele. Doar că eu sunt de principal următor. Fiecare să-și arate valoarea, atâta cât o are.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Ce spune Gabriela Firea despre arestarea fostului coleg de partid, Dumitru Buzatu: „Fiecare răspunde pentru faptele sale”

VIDEO EXCLUSIV | Dan Vîlceanu iese din rândurile PNL și semnează contestația USR, pe legea cu măsurile fiscale. „Măsurile nu au fost discutate în BPN”