VIDEO EXCLUSIV | Dan Vîlceanu iese din rândurile PNL și semnează contestația USR, pe legea cu măsurile fiscale. „Măsurile nu au fost discutate în BPN”

Publicat: 29/09/2023, 14:20
Actualizat: 29/09/2023, 14:20

Sesizarea făcută de USR și Forța Dreptei, pe legea privind măsurile fiscal bugetare a fost semnată de doi parlamentari liberali, Dan Vilceanu și Gheorghe Pecingină, ambii din Gorj. Premierul Marcel Ciolacu a primit o copie a sesizării de neconstituționalitate depuse de USR și Forța Dreptei. A spus că „este dreptul lor” și că nu va comenta niciodată o decizie a Curții. 

Fostul ministru al Finanțelor, respectiv Fondurilor Europene, Dan Vilceanu, contestă legea prin care Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament pentru că are măsuri fiscale pe care liberalii le-au combătut, în trecut.

Sunt măsuri fiscale pe care noi, ca partid, le-am combătut în anii trecuți, în perioada guvernării Dragnea.  Am făcut campanii în stradă cu flaiere, cu pliante, cu campanie serioasă împotriva unor astfel de măsuri, ne-am întâlnit cu mediul de afaceri. Atunci, toată lumea înțeles că partidul, practic, a fost concentrat pe oprirea acelor măsuri din ordonanța 114 și, când am venit la guvernare, au început să revină din taxele impuse de ei. Iar acum să fiu de acord și să consider constituțional un text care e profund neconstituțional?!, a declarat deputatul PNL, pentru Gândul.

Dan Vîlceanu a declarat, pentru Gândul, că măsurile adoptate nu au fost discutate în structurile de conducere ale partidului. Și a lăsat de înțeles că Nicolae Ciucă și Lucian Bode reprezintă „conducerea” partidului, care a discutat direct cu PSD măsurile din legea de asumare.

În momentul în care conducerea PNL a discutat în BPN, multe dintre măsurile adoptate nici măcar nu știam că vor exista. Ele nu au fost discutate în Biroul Permanent, atunci. Sunt o serie întreagă de măsuri care au apărut ulterior discuțiilor din BPN. Faptul că avem astăzi o conducere care a uitat sau vrea să uite că noi am fost tradițional împotriva creșterilor de taxe, mai ales într-o perioadă economică, cum traversăm acum, e o altă discuție. Asta nu înseamnă că trebuie să fiu și eu de acord.

Tot mai multe voci susțin că numărul „nemulțumiților” din PNL crește. În urmă cu două zile, vicepreședintele Ben Oni Ardelean a anunțat că va iniția un nou proiect politic. Și fostul ministru de Finanțe, Alexandru Nazare, a spus pentru Gândul că „sunt foarte mulți nemulțumiți” în interiorul partidului. Întrebat de atmosfera din PNL, Vîlceanu a spus că „este nevoie de o discuție serioasă”.

Eu sper să avem o discuție foarte serioasă legată de modul de acțiune politică pe care noi îl avem și de faptul că, totuși, suntem părtași la o serie întreagă de lucruri, care nu au fost votate de români, de liberali. Noi, când am fost în campania electorală, le-am promis altceva. Noi le-am promis că nu vom crește taxe, că vom face investiții, că vom dezvolta România. Și, astăzi, alături de PSD, din păcate, nu facem acest lucru pentru că PSD își impune toate măsurile contrare lucrurilor pe care noi le-am spus.

Dan Vilceanu, deputat de Gorj, a fost ministru de Finanțe în Cabinetul Cîțu și ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ciucă. A deținut și funcția de secretar general al PNL, pe timpul președinției lui Florin Cîțu.

Deputatul nu este la prima poziționare împotriva deciziilor conducerii PNL. Vîlceanu a votat contra învestirii Cabinetului Ciolacu, lucru care i-a adus o propunere de excludere din partid, votată în BEx.

Decizia finală cu privire la excluderea lui Vîlceanu din PNL o are Consiliul Național.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Începe bătălia între Dreapta și Stânga pentru Palatul Cotroceni. PSD ar susține o personalitate din afara partidului

VIDEO | USR pune pe hold legea privind măsurile fiscal-bugetare. Doi liberali au semnat sesizarea la CCR

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum salvăm planeta alegând să consumăm un alt tip de pește decât cel de obicei?