Carmen Brumă le recomandă femeilor trecute de 40 de ani să consume această LEGUMĂ. Face adevărate minuni!/Rețetă simplă, în doi pași

Publicat: 04 03. 2024, 14:07
Carmen Brumă le recomandă femeilor să consume această legumă / Sursa FOTO: facebook.com/carmenbrumaoficial

Carmen Brumă (46 de ani) s-a remarcat ca o promotoare a unui stil de viață sănătos. Ea nu întârzie niciodată când vine vorba să ofere altor femei sfaturi utile, iar prietenele din social media abia îi așteaptă postările.

Pentru o viață sănătoasă, trebuie să avem grijă la alimentația noastră.

Ce legumă este recomandată femeilor trecute de 40 de ani

Iar dacă vorbim de femeile trecute de 40 de ani, atunci o anumită legumă nu trebuie să lipsească din dieta lor, mai ales a persoanelor ajunse la menopauză sau care se pregătesc de această etapă.

Și, dacă nu o credem pe Carmen Brumă, a cărei siluetă este de invidiat, atunci pe cine?!

Recent, vedeta a dezvăluit în ce poate consta un meniu sănătos: o salată delicioasă cu ficăței de pui la cuptor, cu o varietate de 7-8 legume. Iar aici, la legume, ea a insistat asupra feniculului.

Femeilor cu vârsta peste 40 de ani le este recomandat să integreze în dieta lor o cantitate semnificativă de fibre, care ajută la combaterea balonării.

Dintre toate, feniculul, o legumă aromată, are proprietăți excepționale când vine vorba să ajutăm digestia.

„Are conținut foarte bun de magneziu, potasiu și vitamina K, o vitamină foarte importantă pentru sănătatea oaselor, subiect sensibil în cazul femeilor, când se apropie menopauza”, afirmă partenera de viață a lui Mircea Badea, potrivit adevarul.ro.

Rețetă de salată cu fenicul

Pentru o salată excelentă cu fenicul avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 bulb de fenicul proaspăt
  • 1 măr verde
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 cană de frunze de rucola
  • 1/2 cană de nucșoară
  • 1 lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Tăiați feniculul în felii subțiri, mărul, cubulețe, iar ceapa roșie, în felii subțiri. Nucșoara se prăjește într-o tigaie la foc mic până devine ușor aurie.

Într-un bol mare, amestecați feniculul tăiat, mărul cubulețe, ceapa roșie și frunzele de rucola. Adăugați nucșoara prăjită.

Într-un bol mai mic se amestecă zeama de lămâie cu uleiul de măsline, după care adăugați sare și piper. Turnați dressingul peste salată și amestecați ușor pentru a îmbrăca ingredientele.

Lăsați să se odihnească timp de 5 minute pentru a permite aromei să se îmbine. Rezultatul va fi o salată fresh cu fenicul și lămâie, excelentă opțiune pentru a avea o dietă echilibrată.

Nota feniculului este ușor dulce și crocantă, iar lămâia îi dă acel gust revigorant pe care îl căutăm.

Cum se prepară salata antimahmureală recomandată de Carmen Brumă

După o petrecere, de cele mai multe ori, starea nu este tocmai bună, mai ales dacă ai consumat alcool și ai sărit peste somnul de noapte. Însă, există câteva remedii care te pot ajuta să îți revii mai repede.

Printre acestea se numără și o salată recomandată de Carmen Brumă, salată care te poate ajuta să te simți mai bine.

Află AICI cum se prepară salata antimahmureală recomandată de Carmen Brumă