Motivele pentru care ALERGIILE se înrăutățesc toamna

Publicat: 08 09. 2018, 13:48
Actualizat: 25 03. 2019, 22:15

Acești iritanți pot include anumite tipuri de mucegai, polen și buruieni, care cunosc o adevărată explozie spre sfârșitul verii, motiv pentru care toamna vei avea de suferit cel mai mult din cauza alergiilor. 

Iată care sunt motivele pentru care alergiile se înrăutățesc toamna.

Buruienile și polenul devin mai agresive

În verile secetoase, polenul devine o problemă destul de serioasă, pentru că, din cauza căldurii, plantele supraviețuiesc mai mult și cantitatea de polen este semnificativ mai mare. Dar, odată cu venirea toamnei, ploile care alternează cu perioade de căldură intensă duc la înmulțirea buruienilor, de la ambrozie până la volbură. Mai multe plante de acest fel înseamnă și o cantitate semnificativ mai mare de polen, care are ca urmare directă o înrăutățire a simptomelor persoanelor care suferă de alergii și o explozie a cazurilor de rinită alergică sau febra fânului. Aceasta poate fi o cauză majoră de disconfort, așa că cel mai indicat este să iei măsuri cât mai rapid.

Cel mai eficient mod în care poți ameliora semnificativ simptomele rinitei alergice este folosirea tratamentelor dedicate acestei afecțiuni. Dintre acestea, spray-urile nazale anti-inflamatoare acționează direct asupra sursei inflamației și au efect de ameliorare a celor mai comune 6 simptome. Și foarte important! Nu produc somnolență, așa că activitatea zilnică nu îți va fi perturbată. Această metodă de tratament este recomandată de ghidurile medicale, pentru că are o eficacitatea superioară comparativ cu altele.

Mucegaiul devine o problemă mai mare

Nimic nu arata mai a toamna decât frunzele care se adună în grămezi mari. Dar odată ce frunzișul începe să se cadă și să se strângă pe pământul umed, acesta devine un teren de reproducere pentru mucegai. Astfel ajungi să respiri spori de mucegai, ceea ce îți poate agrava astmul sau poate provoca dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și alte simptome respiratorii la cei cu alergii la mucegai. O altă sursă de mucegai poate fi chiar locuința ta, care, odată cu cantitatea crescută de umiditate din atmosferă poate deveni o sursa excelentă pentru dezvoltarea mucegaiului.

Folosește un dezumidificator și curăță filtrele sistemului de ventilație, pentru a preveni împrăștierea sporilor de mucegai.

Citește continuare pe CSID!

Foto: Hepta