Doroftei despre confruntarea dintre Bute și Pascal: Marketing înainte de meci

Publicat: 29 03. 2013, 18:39
Actualizat: 03 07. 2013, 17:05

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că partida dintre Lucian Bute și Jean Pascal, din 25 mai de la Montreal, va avea loc doar din considerente financiare, pentru că cei doi pugiliști nu vor lupta pentru niciun titlu.

„Ce dispută ar putea fi între ei? Nu văd. Nu au nimic de împărțit, doar niște bani. Este marketing înainte de meci. Va fi un meci de box în care decizia se poate schimba de la o secundă la alta”, a spus Doroftei.

Întrebat ce șanse are Bute de a câștiga acest duel, Doroftei a răspuns: „Eu cred că are șanse. Dacă știe să pregătească meciul așa cum ar trebui, pe stilul lui adevărat de stângaci pe mișcare – plecare, va reuși să câștige meciul. Acum, depinde și de Pascal cât de bine pregătește meciul, depinde și de Lucian cât de bine pregătește meciul.”

Pugilistul Lucian Bute și canadianul Jean Pascal vor boxa, în data de 25 mai, la Bell Centre din Montreal, pentru centura WBC Diamond, onoare rezervată confruntărilor de prestigiu. Centura, care are culoarea verde și valorează cel puțin 50.000 de dolari, este ornată cu aur de 18 carate, 598 de diamante și 196 de smaralde și rubine.

Până în prezent, centura WBC Diamond a fost câștigată de Manny Pacquiao, Floyd Mayweather, Sergio Martinez, Nonito Donaire și Bernard Hopkins. Acesta din urmă a obținut-o chiar după o confruntare cu Jean Pascal, la 21 mai 2011.