Polonia și Franța s-au impus la Cupa Mondială de baschet FIBA 3×3 U23, desfășurată la Circul Metropolitan din București!

Publicat: 10 10. 2022, 11:29

La băieți Polonia a câștigat trofeul, în timp ce Franţa s-a impus în ultimul act feminin, duminică seara, la Cupa Mondială de baschet FIBA 3×3 U23 de la Circul Metropolitan din Bucureşti.

Polonia a trecut de Serbia cu 21-20, Franţa ocupând locul al treilea, după ce a întrecut Lituania cu 21-17, în finala mică.

În finala feminină, Franţa a câştigat cu 21-18 în faţa Statelor Unite, bronzul revenind Olandei, victorioasă în faţa Chinei cu 21-18, în finala mică.

Anna Ndjock (Franţa) şi Mateusz Szlachetka (Polonia) au primit trofeele de cei mai buni jucători ai turneului (MVP).

Echipa ideală a turneului la masculin a fost compusă din Mateusz Szlachetka (Polonia), Nikola Kovacevic (Serbia) şi Lorenzo Thirouard-Samson (Franţa).

Cine i-au premiat pe câștigători?

La feminin, cel mai bun trei a fost alcătuit din Anna Ndjock (Franţa), Lexie Hull (SUA) şi Julia Jorritsma (Olanda).

Echipele României nu au reuşit să treacă de faza grupelor, în cea naţionala feminină a obţinut două victorii (locul 11), iar cea masculină una (locul 13).

La festivitatea de premiere, în urma rezultatelor înregistrate în ultimele cinci zile, laureații Campionatului Mondial de baschet 3×3 pentru tineret, ediția 2022, au primit trofee și medalii de la personalitățile FIBA prezente la București (Saud Ali Al-Thani – președinte FIBA Asia, Carol Callan – președinte FIBA America, Carmen Tocală – vicepreședinte FIBA Europe, Karl Thaller – trezorier FIBA Europe și Ambrose Tashobya – președinte Comisia 3×3 FIBA Africa), dar și de la președintele COSR, Mihai Covaliu, directorul Ministerului Sportului, Daniela Pricină, managerul general FRB, Cătălin Burlacu, secretarul general-adjunct FRB, Svetlana Simion, și nu în ultimul rând Angel Santana, primul campion european cu echipa României și ambasadorul acestei întreceri mondiale.