Carmen Tocală: Dacă nu aș fi jucat baschet, mi-aș fi dorit să fiu jucătoare de tenis

Carmen Tocală: Dacă nu aș fi jucat baschet, mi-aș fi dorit să fiu jucătoare de tenis
Publicat: 27/05/2013, 16:21
Actualizat: 25/06/2013, 15:54

Secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Carmen Tocală, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că în cazul în care nu ar fi fost jucătoare profesionistă de baschet, și-ar fi dorit să practice tenisul.

„Dacă nu aș fi jucat baschet de performanță, mi-aș fi dorit să fiu jucătoare de tenis pentru caracterele pe care le dezvoltă acest sport, pentru valoarea umană și pentru familia pe care o aveți. Toți colegii mei joacă tenis în timpul liber”, a spus Tocală, care a participat la conferința de presă prilejuită de organizarea, în această săptămână, a turneului de tenis Dr. Oetker Junior Trophy.

Carmen Tocală speră ca prin astfel de turnee imaginea României să fie îmbunătățită. „FRT și domnul președinte George Cosac, alături de MTS, dezvoltă programe pentru copii și juniori, după ce am modificat actul normativ care să permită acest lucru. Am impus un deziderat major, pentru că juniorii reprezintă viitorul. Ne dorim să arătăm că imaginea României este una valoroasă. Prin țările participante, reușim să îndeplinim și al doilea criteriu de finanțare, organizarea de competiții internaționale. Iată că dintr-un singur foc reușim să adunăm mai multe valori ale sportului românesc”, a adăugat Tocală.

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a dezvăluit că în perioada în care a fost jucător de tenis, președintele FRT, George Cosac, era antrenorul său. „În mod normal nu particip la astfel de evenimente, dar locul acesta îmi trezește și nostalgii, dar și melancolii, pentru că am participat la multe competiții aici în calitate de fost jucător de tenis. În vremurile mele de glorie, George Cosac mă antrena”, a subliniat Georgescu.

Președintele FR de Tenis, George Cosac, a precizat că Dr. Oetker Junior Trophy este o competiție asemănătoare ca valoare cu Petit Ace din Franța. „Nu este ușor să aduni sponsori, dar iată că o echipă inimoasă a făcut posibil ca această competiție să aibă loc. Este o competiție ajunsă la a doua ediție. Dr. Oetker Junior Trophy este echivalentă cu mult mai faimoasa Petit Ace din Franța. Ne dorim ca sportivii noștri să fie între câștigători”, a completat Cosac.

Jucătoarea de tenis Andreea Roșca, care luna trecută suferise o ruptură musculară la picior, a efectuat recuperarea înaintea participării la turneul bucureștean la Centrul Național și Academia de Fotbal Mogoșoaia, accesul fiindu-i facilitat de președintele FRF, Mircea Sandu.

„Aș dori să-i mulțumesc domnului Mircea Sandu, care prin centrul modern de medicină și recuperare de la Mogoșoaia m-a ajutat să trec peste accidentarea suferită acum o lună, dându-mi șansa să particip pentru a doua oară la acest turneu”, a spus Roșca.

Andreea Roșca a primit, luni, din partea Federația Română de Tenis, „Trofeul Performanței 2012” pentru rezultatele obținute anul trecut. „Premierea aceasta înseamnă foarte mult pentru mine, atât pe plan profesional, cât și personal. Sper ca și în viitor să obțin rezultate comparabile cu cele de până acum”, a adăugat Roșca.

În cadrul evenimentului de luni, directorul turneului, Florența Mihai, a fost premiată de către Tennis Europe pentru modul în care a fost organizată prima ediție a competiției.

Peste 120 de juniori din 17 țări vor participa la cea de-a doua ediție a Dr. Oetker Junior Trophy ce se desfășoară începând de luni, la Centrul Național de Tenis din București. Competiția este cea mai mare pentru juniori până în 14 ani organizată în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât