Povestea neștiută a CAMPIONULUI mondial Cătălin Chirilă. „Dacă țin la viața mea este bine să mă opresc”

Publicat: 06 02. 2024, 18:27

Cătălin Chirilă, cel mai bun sportiv de kaiac-canoe din România, calificat la Jocurile Olimpice de la Paris a fost nevoit să renunțe 3 luni la sportul de performanță din cauza unei tromboze venoase profunde, care i-a pus în pericol viața, nu doar cariera în pericol.

În 2021, imediat după Jocurile Olimpice de la Tokyo, Cătălin Chirilă, campionul mondial de la kaiac-canoe, în proba de canoe simplu, 1000 de metri a primit o veste care l-a zguduit din temelii.

„Când am ajuns la primul control medical doctorii au fost foarte decizia lor a fost tranșantă mi-a fost greu să aud, dacă țin la viața mea este bine să mă opresc din pregătire”, a spus Cătălin Chirilă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de canoe simplu, 1000 de metri.

Povestea neștiută a campionului mondial Cătălin Chirilă

Motivul a fost o tromboză venoasă profundă: „Imediat după JO a apărut o problemă o tromboză venoasă profundă, o problemă la care nu mă așteptam”.

Vestea rea a venit după Jocurile Olimplice de la Tokyo: „Fiind copil visam să ajung în continuare la campioantul mondial. Prima ediție chiar în anul olimpic la campionatul mondial de probe neolimpice. Simțeam puterea pe care o aveam, noi ca dublu eram în acel moment cu Victor Mihalachi, și îmi doream să obțin rezultate mărețe acolo”.

Medici însă l-au readus cu picioarele pe pământ: „Ușor, ușor am realizat că pe lângă cariera care era pusă în pericol, viața era în foarte mare pericol. Au urmat 3 luni în care a trebuit să stau efectiv”. Campionul mondial povestește că cele trei luni în care nu a putut să facă nimic, au fost cele mai grele din viața sa: „Revenirea fost foarte grea. Însă să cred că asta m-a întărit și imediat am devenit campion mondial, nu a fost o coincidență”, a declarat acesta.