Sandu către arbitri: Nu mai tratați actorii principali „cu sictir”

Publicat: 14 02. 2013, 17:08
Actualizat: 25 06. 2013, 17:36

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, le-a cerut, joi, arbitrilor prezenți la cursul de instruire organizat de CCA, să nu mai trateze „cu sictir” jucătorii și oficialii echipelor din Liga I, pe care i-a numit „actorii principali” ai jocului.

„Faceți parte din lumea fotbalului, sunteți judecători. Eu discutând cu reprezentanții cluburilor de la toate nivelurile, reacțiile sunt pozitive. Asta înseamnă că dumneavoastră ați înțeles ce reprezentați pentru fotbal. Este un moment extrem de important, dacă acum, într-un an de zile, nu reușim să îmunătățim imaginea fotbalului în general, atunci pierdem această partidă. Am încredere, UEFA a început să aibă mai multă încredere în dumneavoastră. Nu ne traduceți, nu ne trădați! Sper ca președintele dumneavoastră să impună în continuare respect, atât pentru dumneavoastrăm cât și al dumneavostră către antrenori și oficiali, ei sunt actorii principali. Vă rog frumos nu-i mai tratați cu sictir. Uitați-vă afară, la marii arbitri, nu-i mai trimiteți undeva într-o tribună. Judecați cu gesturi care să ajute. Jocul e cel mai important. Vedeți că nu mai avem suporteri, trebuie să-i readucem”, le-a spus Sandu arbitrilor.

Oficialul FRF l-a amenințat pe arbitrul Radu Petrescu că va fi dat afară în cazul unei greșeli grave: „Am spus că nu vom mai apela la arbitri străini, cluburile au început să aibă încredere în dumneavoastră. Până și domnul Becali sunt convins că va merge pe mâna dumneavoastră. Vă rog frumos, încrederea care v-a fost acordată să arătați că o meritați acolo în teren. Greșeli vor mai fi, fără doar și poate. Dar nu din alea… Speranța Radu Petrescu e aici? Unde ești speranța? Ești speranță de trei ani, dar când anulezi un gol din ăla ca la Sibiu, a doua oară îl dau eu pe el (n.r – președintele CCA, Alexandru Deaconu) afară, dacă nu te dă el pe tine”.

La Casa Fotbalului se desfășoară Cursul de instruire a arbitrilor și arbitrilor asistenți din lotul pentru Liga 1, organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor.