Accident grav la Lețcani, în Iași, între o camionetă și un microbuz. 9 persoane au fost rănite

Publicat: 04 08. 2022, 09:00
Actualizat: 04 08. 2022, 09:30

Un accident grav, cu 13 victime,  a avut loc joi dimineața, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, între o camionetă și un microbuz. Nouă persoane au fost rănite.

Potrivit Centrului InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul s-a petrecut pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în apropierea localității Lețcani, județul Iași. La locul accidentului acționează 3 autospeciale de intervenție, 4 EPA, 3 SAJ și echipaje ale poliției rutiere.

Potrivit ISU Iași, în accident au fost implicate 13 persoane.  Nouă dintre persoanele implicate au necesitat îngrijiri medicale, iar opt au fost transportate la spital. Cinci dintre victime au fost duse la spital de echipajele ISU SMURD, iar alte trei de cele de la SAJ.

„Toate sunt conştiente şi evaluate medical la faţa locului”, a transmis Centrul Infotrafic.

Opt dintre pasageri se aflau în microbuzul din republica Moldova și 5 în camionetă.

La fața locului intervin mai multe autospeciale ale ISU și 3 echipaje de la SAJ Iași. Potrivit polițiștilor, în zonă traficul este intens și se desfășoară pe un sens.

Tânăr mort la Lețcani

Un alt grav accident de circulație s-a produs în Lețcani, județul Iași, la finalul lunii mai. Un băiat de 18 ani a fost găsit carbonizat după ce mașina a luat foc. Alți doi tineri au ajuns atunci la spital.

Cei trei tineri se aflau într-un autoturism Audi A4 care a ieșit în decor într-o curbă, după ce șoferul a pierdut controlul. Acolo a lovit un copac, s-a răsturnat și a luat foc în timp ce oamenii încercau să îi scoată pe cei trei tineri din mașină. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord.

Tânărul de 18 ani care a murit, Dănuț Iliescu, tocmai luase permisul de conducere în ziua producerii accidentului și se afla pe locul din dreapta față al mașinii. Martorii care au oprit să îi ajute pe tineri au declarat polițiștilor că la volan se afla un prieten de-al băiatului care a murit, numit Andrei G., despre care oamenii legii suspectează că a consumat băuturi alcoolice. Acesta însă a refuzat să sufle în etilotest și le-a spus polițiștilor că nu el se afla la volan, ci prietenul său care a murit.