Dănuț a murit carbonizat, chiar în ziua în care și-a luat permisul. Video cu momentul cumplit în care mașina se izbește de copac

Publicat: 31/05/2022, 10:59
Actualizat: 31/05/2022, 15:05

Un tânăr de 18 ani a murit carbonizat, iar alți doi au ajuns la spital în urma unui accident care a avut loc luni seară între localitățile Lețcani și Podu Iloaiei din județul Iași. Cei trei tineri se aflau într-un autoturism Audi A4 care a ieșit în decor într-o curbă, după ce șoferul a pierdut controlul. Acolo a lovit un copac, s-a răsturnat și a luat foc în timp ce oamenii încercau să îi scoată pe cei trei tineri din mașină. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord.

Update: ora 15:00Tânărul care ar fi condus mașina implicată în accidentul rutier a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, vătămare corporală și ucidere din culpă. „În baza probatoriului administrat în cauză, astăzi, 31 mai, polițiștii Serviciului Rutier Iași au reținut, pentru 24 de ore, tânărul care ar fi condus autoturismul implicat în accidentul rutier. Acesta va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Știrea inițială:

Tânărul de 18 ani care a murit, Dănuț Iliescu, tocmai luase permisul de conducere în ziua producerii accidentului și se afla pe locul din dreapta față al mașinii. Martorii care au oprit să îi ajute pe tineri au declarat polițiștilor că la volan se afla un prieten de-al băiatului care a murit, numit Andrei G., despre care oamenii legii suspectează că a consumat băuturi alcoolice. Acesta însă a refuzat să sufle în etilotest și le-a spus polițiștilor că nu el se afla la volan, ci prietenul său care a murit.

Victimele au fost scoase din mașină de doi tineri care tractau un camion spre Iași și care au văzut accidentul. Aceștia i-au scos pe băiatul care se afla la volan și pe fata care era pe bancheta din sptae, însă când au vrut să scoată și victima care se afla pe scaunul din dreapta față, mașina a luat foc. Tânărul a murit înainte ca salvatorii să îl mai poată ajuta.

„Polițiștii rutieri au fost sesizați prin apel la 112 despre un accident rutier care a avut loc în afara localității Podu Iloaiei din județul Iași, soldat cu victime omenești. Din cercetările efectuate la fața locului a rezultat că șoferul unui autotturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, s-ar fi răsturnat, iar ulterior a apărut un incendiu. În urma evenimentului rutier, din nefericire o persoană a decedat, iar alte două persoane au fost rănite având nevoie de îngrijiri medicale. În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, în vederea clarificării întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Băiatul în vârstă de 22 de ani și fata în vârstă de 21 de ani, ceilalți doi pasageri din mașină, au fost preluați de două echipaje medicale și transportate la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Băiatul avea arsuri pe o suprafață mică de aproximativ 4%, pe braț, față și picior, contuzii la cap, torace și abdomen, fiind conștient. Fata în vârstă de 21 de ani avea de asemenea un traumatism la nivelul feței și o contuzie abdominală.

A  fost un accident urmat de o explozie și incendiu

„La accidentul rutier a intervenit echipajul de Terapie Intensivă SMURD și un echipaj de Ambulanță. La locul intervenției au fost găsite trei persoane din același autoturism, unul dintre ei era decedat, carbonizat, pentru că a fost un accident urmat de o explozie și incendiu, iar ceilalți doi au fost preluați de echipajele medicale”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

În UPU au fost recoltate și probe biologice care au fost trimise către Institutul de Medicină Legală Iași.

Accidentul a avut loc la zece kilometri de locul în care, în luna februarie a acestui an, șapte persoane și-au pierdut viața. Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că șoferul unui autocamion ar fi acroșat o ambulanță, iar ulterior ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma accidentului, șapte persoane au decedat, iar alte două au fost rănite.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA