Angajată a Ministerului Sănătății, infectată cu noul coronavirus. DSP a început o anchetă epidemiologică și a identificat 12 contacți direcți

Publicat: 11 08. 2020, 07:32
Angajată a Ministerului Sănătății, infectată cu noul coronavirus. DSP a început o anchetă epidemiologică și a identificat 12 contacți direcți / Foto: Pexels.com

O angajată al Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la testul Covid, fiind identificați 12 contacți, izolați acum la domiciliu.

Imediat după aflarea rezultatului testului pentru Covid-19, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe, scrie Mediafax.

Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali.

Marți se va efectua dezinfecția spațiilor unde lucra angajata Ministerului Sănătății, precum și contacții acestuia.

De asemenea, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spatiilor și birourilor din Ministerul Sănătății și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală.

Angajata Ministerului Sănătății este internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

Ministerul Sănătății, demersuri pentru creșterea numărului de beneficiari de plasmă convalescentă. Care sunt noile condiții în care pot dona cei vindecați de COVID-19

Ministerul Sănătății a stabilit noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19, cu scopul de a crește numărul donatorilor și, implicit, al persoanelor bolnave care să beneficieze de această terapie.

Ministerul Sănătății a revizuit condițiile pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19, în condițiile în care, în câteva luni de la demararea acestei proceduri în România, de la sfârșitul lui aprilie, conform datelor Institutului Național de Hematologie Transfuzională, până în prezent au fost înregistrați peste 490 donatori, iar centrele de transfuzie sanguină au distribuit către spitale un număr de 463 unități de plasmă de la donatori vindecați de Covid 19.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul privind modificarea Anexei la Ordinul nr. 654/2020 privind aprobarea Metodologiei pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea şi distribuţia plasmei de la donator vindecat de COVID-19 şi utilizarea monitorizată pentru pacienţii critici cu COVID-19 din secţiile ATI, a transmis, luni, Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.