BAC 2012. Elevi eliminați de la PROBA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, sesiunea specială pentru olimpici

Publicat: 05 06. 2012, 16:59
Actualizat: 01 07. 2012, 15:41

Circa 930 de olimpici au susținut luni proba scrisă la limba și literatura română în cadrul sesiunii speciale a BAC 2012, însă 20 de sportivi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, au precizat pentru gândul reprezentanții Inspectoratului Școlar Bacău.

La sesiunea specială BAC 2012 au participat absolvenții de liceu care fac parte din loturile naționale lărgite și care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale sportive sau pe discipline.

Nu toți elevii eliminați au fost nevoiți să părăsească sala de examen pentru că ar fi fost prinși în timp ce copiau. Unii dintre ei au fost dați afară din examen pentru că nu au respectat instrucțiunile asistenților din sală care i-au îndemnat să intre fără a avea asupra lor telefoane mobile sau alte dispozitive de comunicare, după cum ne-au explicat reprezentanții ISJ Bacău.

Potrivit regulamentului de organizare a Bacalaureatului, astfel de abateri sunt sancționate prin eliminarea din sală.

Sesiunea specială a Bacalaureatului care are loc în perioada 19 mai – 1 iunie este găzduită de două școli din Municipiul Bacău, respectiv Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” și Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu – Karpen”.

Sălile de examinare au fost dotate cu un sistem de supraveghere video.

BACALAUREAT 2012. Totul despre BAC 2012. Calendar, subiecte, rezultate