BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE: BAREM și SUBIECTE, în timp real pe Gândul,info – UPDATE

Publicat: 09 07. 2013, 14:26
Actualizat: 09 07. 2013, 14:26

BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE Gândul publică aici în exclusivitate subiectele la BAC 2013 primite de elevii care susțin miercuri proba scrisă obligatorie a profilului, la MATEMATICĂ  sau la ISTORIE, în funcție de profilul urmat de elevi. Subiectele și baremul vor fi publicate imediat ce vor fi disponibile și vor putea fi făcute publice.

UPDATE 15.10 BAREMUL la Matematică Pedagogic:

UPDATE 15.05 BAREMUL la Matematică Tehnologic:

UPDATE 15.00 BAREMUL la Matematică Științele Naturii:

UPDATE  14.55 Barem Istorie:

UPDATE 12.30 Din cauza unei defecțiuni care a avut loc de dimineață la metrou, în câteva licee din capitală se susține a doua rundă a Bacalaureatului de astăzi. Un exemplu în acest sens este Liceul Teoretic „Nichita Stanescu”.

UPDATE 11.20 Subiectele de la ȘTIINȚELE NATURII. CLICK PENTRU A MĂRI!

UPDATE 11.10 Elevii de la Pedagogic au avut de rezolvat la Matematică:

Subiectul 1: funcții, procente și geometrie

Subiectul 2: legi de compoziție.

Subiectul 3: matrice și sistem matrice

UPDATE 10.55 „Un Fleac”, așa au catalogat absolvenții de la Tehnologic subiectele primite astăzi.

La primul subiect ei au avut de rezolvat șase cerințe, printre care să facă calculul unor radicali. Ei au avut de rezolvat și cosinusuri, dar și o problemă în care trebuiau să calculeze cât va costa un produs, al cărui preț actual este de 10 lei, după o scumpire cu 10%.

La al doilea subiect au avut matrici și polinoame.

La al treilea subiect, elevii de la Tehnologic au primit o analiză matematică din Integrale.

UPDATE 10.45  Elevii care susținut astăzi proba la Istorie au avut de scris, la subiectul numărul 3, un eseu despre formarea statului modern român. Un alt subiect a fost despre disidența comunistă.

CLICK PENTRU A MĂRI subiectele de la Istorie

UPDATE 10.40 Subiectele de la Matematică – Informatică

La proba de MATEMATICĂ 2013, la profil real – Matematică-Informatică, la subiectul 1 elevii au primit funcții, logaritmi și vectori.

La subiectul al 2-lea elevii au avut de rezolvat matrici și polinoame.

La cel de-al treilea subiect elevii au avut de rezolvat funcții și ecuații.

CLICK PENTRU A MĂRI subiectele primite azi de elevii de la MATE-INFO

SUBIECTE BAC 2013 UPDATE: În unele centre, proba de matematică a început mai târziu din cauza unei defecțiuni la Metrou Unirii. Poliția stă în curtea liceelor pentru siguranță, transmit reporterii gândul, care sunt la fața locului.

SUBIECTE BAC 2013 – SURPRIZĂ: elevi eliminați în urma primei probe – NU au fost lăsați să intre în sală

Șapte candidați la bacalureat de la Liceul Bolintineanu au fost eliminați din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de limba și literatura română, susținută luni, informează Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Decizia, luată marți de Comisia de Bacalaureat a municipiului București, vine ca urmare a faptului că asupra celor șapte elevi care au susținut proba scrisă de limba și literatura română la centrul de examen al Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, luni, „au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă – copiuțe, cărți cu rezolvări, telefoane mobile etc”, se arată în comunicatul ISMB.

„Dovezile au fost găsite în timpul percheziției corporale realizate de ofițerii de Poliție, care au descins în centrul de examen și consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Perchezițiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenți prezenți la examen”, mai precizează reprezentanții ISMB.

Lucrările elevilor eliminați din bacalaureat vor fi anulate, potrivit sursei citate.

Unii elevi s-au prezentat în această dimineață la liceu să dea proba la matematică, dar nu au fost lăsați să intre în sală.

Gândul vă prezintă SUBIECTELE și BAREMUL la toate cele patru variante de subiecte de la MATEMATICĂ, dar și de la ISTORIE de  la BACALAUREAT 2013, imediat ce acestea vor fi disponibile și vor putea fi făcute publice.

Pentru proba de obligatorie a profilului s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la MATEMATICĂ – 136.964, iar 37.965 vor susține proba la ISTORIE.

Cele mai mari emoții pentru ziua de miercuri le au candidații care au ales să dea matematica la BACALAUREAT 2013. În ultimii trei ani, de când s-au introdus camerele de luat vederi în sălile de examen, MATEMATICA este proba la care pică cei mai mulți dintre elevi. Candidații din anii trecuți s-au plâns că subiectele de la matematică au fost grele și de multe ori din noțiuni pe care ei nu le-au făcut la clasă. Din acest motiv, oficialii de la Ministerul Educației au spus că din acest an subiectele nu vor mai fi M1 -M1- mate-info- tehnologic, M 3- științele naturii și M4 – pedagogic, ci se vor da diferențiat pentru fiecare dintre profiluri.

SUBIECTE BAC 2013 MATEMATICĂ – subiecte diferite

Astfel, anul acesta, problemele pentru MATEMATICĂ vor fi  diferite pentru elevii de la Matematică- Informatică, Pedagogic, Științele Naturii și Tehnologic. Spre deosebire de anul trecut, elevii de la REAL ȘI TEHNOLOGIC nu mai  primesc aceleași subiecte la BACALAUREAT 2013.

Metodologia de organizare a examenului arată că la proba scrisă la disciplina matematică  sunt evaluate competențele dezvoltate pe parcursul învățământului liceal, în conformitate cu programele școlare pentru clasele a IX-a – a XII-a, în vigoare pentru absolvenții promoției 2013. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învățat elevii în cei patru ani de liceu, dar și cât de bine cunosc programa pentru examenul de bacalaureat.

La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctați pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat și dacă rezolvă parțial fiecare cerință. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

Ce subiecte au primit elevii de la MATEMATICĂ  în 2012

SUBIECTE BAC 2013. MATEMATICĂ și ISTORIE: SUBIECTE și BAREM. La proba de MATEMATICĂ din 2012, pentru  M1 și M2  elevii au primit trei subiecte, dintre care cel de-al treilea a fost considerat cel mai greu. Subiectele de la Matematică pot fi din  ecuații exponențiale, inecuație, matrici și polinoame,  funcții derivate și limite.

Până acum, majoritatea liceenilor din toate județele au susținut la nivel local două sesiuni de simulare la MATEMATICĂ, sesiuni ale căror rezultate nu au fost deloc îmbucurătoare. De exemplu, în Capitală, doar 45% dintre elevii care au participat la simularea probei de matematică a examenului de BACALAUREAT 2013 au reușit să ia note de trecere.

Elevii care dau istorie trebuie să știe Istoria României

SUBIECTE BAC 2013. MATEMATICĂ și ISTORIE: SUBIECTE și BAREM. La proba scrisă de Istorie,  elevii vor primi trei subiecte din Istoria României, dintre care unul va fi un eseu din istoria contemporană. Fiecare dintre cele trei subiecte vor fi notate cu câte 30 de puncte. Proba de Istorie nu pune de obicei elevilor de la profilul uman, care își aleg în majoritate această disciplină la examen.

Spre deosebire de Matematică, la Istorie, metodologia de organizare a examenului arată că proba scrisă la disciplina Istorie evaluează competențele dezvoltate pe parcursul ultimului an de liceu în conformitate cu programele școlare pentru a XII-a, în vigoare pentru absolvenții promoției 2013.

Subiectele date la Istorie vor evalua ceea ce au învățat elevii despre Istoria României și cât de bine pot face conexiuni între evenimentele istorice.

Scandalul de la proba de română sporește exigența

SUBIECTE MATEMATICĂ și ISTORIE BACALAUREAT 2013. Elevii trebuie să se aștepte la exigență din partea profesorilor. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că profesorii vor avea toleranță zero pentru copiat, la fel cum au avut și la proba de limba română, care a debutat cu un scandal la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. Toată conducerea instituției de învățământ a fost demisă și întreaga comisie de BAC 2013 a fost schimbată. Autoritățile continuă ancheta la liceu, iar directoarea a fost audiată de procurori la Poliția Capitalei, ea recunoscând că a luat bani de la elevi pentru a-i ajuta la examen.

Cu toate acestea, ministrul Educației a declarat  că proba de română nu seva  relua, deoarece niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba Română de la Bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului. De asemenea, oficialii de la minister spun că în sistemul informatic supravegheat de STS nu a existat nicio breșă în rețeaua informatică.

Reguli pentru Bacalaureat 2013

În cazul în care elevii au asupra lor materiale/obiecte nepermise în sala de examen, sunt îndrumați spre sala de depozitare a acestora. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notițe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poșeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate și va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale. Elevii  nu au voie să staționeze pe holuri mai mult de 5-7 minute. La intrare în sală, elevii sunt puși să citească extrasele din Metodologie afișate pe ușa sălii de examen.

După ce au trecut de punctul de legitimare și de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidații se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizați conform tabelelor afișate pe uși.

Potrivit metodologiei de examen, pentru elaborarea lucrării, candidații au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene pot folosi numai creion negru.

Cei care vor să corecteze o greșeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală. Regulamentul de organizare BACALAUREAT 2013 arată că în cazul în care unii elevi vor să-și transcrie lucrarea, fără să depășească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen.

În timpul examenelor, candidații nu pot intra în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări și alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile. Cei care vor fi prinși copiind vor fi eliminați din examen.

Elevii intră în sală la 8.30

SUBIECTE BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE: SUBIECTE și BAREM. Examenul de marți începe la ora 9.00 și se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenți când sunt date desigilate subiectele.

La intrarea în săli, elevii vor fi controlați de către profesorii din comisiile de examen pentru ca aceștia să nu intre în săli cu nimic altceva asupra lor în afară de cartea de identitate și pixul pentru examen.

Procedura prevede că în centrul de examen un cadru didactic și un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate și verifică dacă fotografiile corespund. Apoi, candidații sunt îndrumați spre sălile de examen.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2013

1 iulie 2013 –  Limba și literatura română – proba scrisă

2 iulie 2013 –  Limba și literatura maternă  proba scrisă

3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului și specializări- proba scrisă

8 iulie 2013 – Afișarea rezultatelor

12 iulie 2013 – Afișarea rezultatelor finale

Gândul îți oferă BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE: SUBIECTE și BAREM, în timp real.