BBC nu este de acord cu faptul că Twitter a etichetat rețeaua ca „media finanțată de guvern”: „A fost întotdeauna independentă”

Publicat: 10 04. 2023, 09:49
Actualizat: 10 04. 2023, 09:58
BBC protesteaza împotriva etichetei „Media finanțată de guvern” de pe Twitter / Foto: captură Twitter

Postul de radiodifuziune BBC nu este de acord cu faptul că Twitter a etichetat rețeaua ca „media finanțată de guvern” și spune că este „independent”.

Contul BBC – care are 2,2 milioane de urmăritori – este etichetat în prezent ca fiind finanțat de guvern. Această etichetă nu a fost atribuită celorlalte conturi ale BBC, inclusiv BBC News (World) și BBC Breaking News.

„BBC este și a fost întotdeauna independentă. Suntem finanțați de publicul britanic prin taxa de licență”, conform unui mesaj transmis de postul de radiodifuziune.

Eticheta trimite către o pagină de la centrul de ajutor al Twitter, care spune că „mass-media afiliată statului” sunt posturi în care guvernul „exercită controlul asupra conținutului editorial prin resurse financiare, presiuni politice directe sau indirecte și/sau control asupra producției și distribuției”, scrie Bloomberg.

Măsură similară luată și în cazul NPR

BBC a primit această etichetă după ce o etichetă similară a fost acordată postului american National Public Radio (NPR).

BBC și-a menținut întotdeauna imparțialitatea și operează printr-o Cartă Regală convenită cu guvernul, care spune că „trebuie să fie independentă”.

Britanicii plătesc o taxă de licență de 159 de lire sterline în fiecare an pentru a finanța producția corporației, care este stabilită de guvern, dar plătită de gospodăriile individuale.

Compania Twitter a fost contactat pentru comentarii, dar nu a vrut să facă nicio declarație despre subiect.

Vă recomandăm să citiți și: