RĂZBUNAREA lui Elon Musk. Twitter etichetează „media afiliată statului” unele pagini de presă, la fel ca pentru agențiile Russia Today și Xinhua

RĂZBUNAREA lui Elon Musk. Twitter etichetează „media afiliată statului” unele pagini de presă, la fel ca pentru agențiile Russia Today și Xinhua
Twitter etichetează „media afiliată statului” unele pagini de presă, la fel ca pentru agențiile Russia Today și Xinhua
Publicat: 06/04/2023, 09:02

Miliardarul Elon Musk este în război total cu Washingtonul și asta se vede din fiecare acțiune pe care o face. Ultimul „glonț” tras vizează paginile de Twitter ale unor trusturi de presă, pe care Musk le-a etichetat „media afiliată statului”.

Aceeași etichetă o au, însă, și agențiile Russia Today și Xinhua, considerate canale media controlate de conducerile autocrate de la Moscova, respectiv Beijing.

National Public Radio l-a supărat pe Musk

Oficial, Twitter a „lovit” miercuri, 5 aprilie, când a clasificat National Public Radio (NPR) drept un „mijloc de comunicare media afiliat statului” american.

Elon Musk personal a explicat care sunt criteriile pentru ca o pagină de pe Twitter să primească această etichetă: „Mass-media afiliată statului este definită ca media în care statul exercită controlul asupra conținutului editorial prin resurse financiare, presiuni politice directe sau indirecte și/sau control asupra producției și distribuției”.

Astfel, referindu-se la noua etichetă pusă postului public de radio american, Musk a scris „Pare exact!”, trimitere la faptul că așa vede el NPR – o sursă media controlată de Casa Albă, la fel cum Kremlinul controlează agenția de știri Russia Today.

Nu toată lumea a văzut cu ochi buni manevra lui Musk. De exemplu, Jeff Brady, unul dintre corespondenții NPR, a scris pe Twitter „Ah, nu...”, distribuind o captură de ecran a noii etichete. „Complet inexactă și neadevărată. NPR primește mai putin de 2% din finanțarea sa din subvenții prin intermediul guvernului federal. Redacția NPR este o redacție absolut liberă și independentă; întotdeauna a fost. Această etichetă este o MINCIUNĂ și o insultă”, a reacționat și Ashley Westerman, fost producător la NPR.

NPR, criticată pentru partizanat politic

Mai bine de 8,8 milioane de urmăritori de pe Twitter vor vedea eticheta „media afiliată statului” în dreptul paginii NPR.

Anterior, postul public de radio din SUA s-a confruntat cu o serie de critici privind părtinirea liberală și partizanatul politic afișat. De exemplu, nu mai departe de luna trecută, NPR a primit critici publice după ce a susținut că există „dovezi științifice limitate” potrivit cărora bărbații posedă avantaje fizice față de femei în sport. „Corectare: un tweet anterior a afirmat incorect că există dovezi științifice limitate ale avantajului fizic. Cercetările existente arată că nivelurile mai ridicate de testosteron au impact asupra performanței atletice. Dar există cercetări limitate care implică sportivi trans de elită în competiție”.

Pe de altă parte, NPR trece printr-o perioadă dificilă, recurgând inclusiv la disponibilizări de personal. În ultimele luni, și-a redus cu 10% din forța de muncă, adică aproximativ 100 de angajați au fost dați afară. Încă 150 așteaptă și ei să fie concediați în orice moment.

„Luptăm pentru a asigura viitorul NPR prin restructurarea costurilor. Este atât de important! Este existențial pentru NPR”, a anunțat CEO-ul John Lansing, citat de Fox News.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ