Carantină într-o localitate din Bistrița-Năsăud din cauza unei vulpi turbate

Publicat: 15 02. 2012, 11:53
Actualizat: 28 02. 2012, 20:29
Medicii veterinari din Bistrița-Năsăud au instituit, vineri, carantină de gradul trei în satul bistrițean Nepos după ce o vulpe turbată a intrat în sat și a fost ucisă de un localnic.

Medicii veterinari din Bistrița-Năsăud au instituit, vineri, carantină de gradul trei în satul bistrițean Nepos după ce o vulpe turbată a intrat în sat și a fost ucisă de un localnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul Romulus Biță, directorul executiv adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, a informat, vineri, că Nicolae Drădici, din Nepos, a observat, duminică, o vulpe pe drumul principal din localitate. Bărbatul și-a dat seama că aceasta se apropie prea mult de oameni și era extrem de agresivă. În plus, animalul mergea și foarte greu. Bărbatul a reușit să o ucidă și a lăsat cadavrul vulpii într-un spațiu împrejmuit, între două case din localitatea Nepos și a anunțat medicul veterinar din comuna Feldru.

Acesta a recoltat probe din cadavrul vulpii și le-a dus la laborator. În urma examenelor de laborator, vineri a fost confirmat diagnosticul de rabie și s-a declarat oficial carantină de gradul trei în satul Nepos.

Potrivit sursei citate, veterinarii au transmis medicilor de familie lista persoanelor care au intrat în contact cu cadavrul de vulpe pentru efectuarea tratamentului specific.

În zona de carantină va fi activat comandamentul antiepizootic local, vor fi catagrafiați câinii, pisicile și celelalte animale pentru a fi vaccinate antirabic.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro